Mainos

Lumipyry sekoittaa Euroopan Hollannista Kreikkaan asti, lentoja peruttu – katso ennuste

Voimakas matalapaine tuo nyt lumisateita laajalle alueelle Keski- ja Itä-Eurooppaan. Pyry on jo sekoittanut muun muassa lentoliikennettä ainakin Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa.

Voimakas matalapaine kulkee Isosta-Britanniasta kohti eteläistä Eurooppaa. Lämpötilat ovat jo laajalti pakkasella keskisessä ja itäisessä Euroopassa. Lumipyryalue kulkee viikonlopun aikana Reinin laaksosta Balkanille.

– Lunta sataa tänään muun muassa Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa, huomenna Pohjois-Italiassa ja sunnuntaina Kreikassa, mahdollisesti jopa Sisiliassa, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Lumipyry on jo sotkenut liikennettä ainakin Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa. Esimerkiksi Brysselin kansainvälisellä lentokentällä kymmeniä lentoja on peruttu. Lisäksi junat Ranskaan, Saksaan ja Hollantiin ovat myöhästyneet.

Amsterdamin kansainvälisellä lentokentällä on peruttu yli sata lentoa ja useat lennot ovat myöhästyneet. Hollantiin ennustetaan lunta 10-15 senttimetriä ja myös siellä juna- ja linja-autoliikenteessä on ollut ongelmia.

Itä-Ranskaan ennustetaan lunta parikymmentä senttimetriä. Balkanin vuoristoon lunta voi tulla puolikin metriä.

Tämän hetken ennusteen mukaan Pohjois- ja Keski-Euroopassa sataa lisää lunta jo alkuviikolla.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso videolta ennuste Eurooppaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.