Mainos

Lumipyry perjantaina osaan maata – viikonloppuna jopa +10 astetta

Torstai on vielä kylmä päivä, mutta sää lauhtuu viikonlopuksi. Perjantaina ja lauantaina lunta sataa pohjoisessa sekä paikoin länsirannikolla ja maan keskiosassa.

Korkeapaine Suomen itäpuolella pitää sään kylmänä vielä torstaina.

– Viikonlopuksi sää lauhtuu, kun matalapaineet vievät voiton ja tuulet kääntyvät puhaltamaan lounaan puolelta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tänään ja torstaina etelärannikolle voi tulla lumikuuroja mereltä.

– Todennäköisimmin lumikuurot pysyvät kuitenkin merellä tai ajautuvat vain Hankoniemeen. Myös suurten järvien läheisyydessä heikot lumikuurot ovat mahdollisia.

Muualla maassa sää on pääosin selkeää ja poutaista. Pakkasasteita on päivälläkin. Torstaina pilvisyys lisääntyy lännessä. Tuulet voimistuvat merialueilla. Perjantaina läntisillä merialueilla voi olla myrskyä, sisämaassakin kohtalaista tai navakkaa tuulta.

– Perjantaina lumisateita saapuu aluksi länsirannikolle ja Länsi-Lappiin. Eteläosiltaan sateet voivat tulla myös räntänä ja jäätävänä sateena. Ongelmana on myös kuuraliukkaus, kun kosteaa ja lauhaa ilmaa virtaa kylmien tienpintojen päälle. Lapissa pyryttää lunta perjantaina ja varsinkin lauantain vastaisena yönä, osin vielä lauantainakin. Tämän hetken ennusteen mukaan aina Vaasan ja Jyväskylän korkeudella asti sade voi tulla lumenakin, sanoo Markus Mäntykannas.

Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan perjantaina jo plusasteiden puolella. Sää on pilvistä ja tuulista.

Sää lauhtuu viikonloppuna reilusti

Sää lauhtuu viikonloppuna voimakkaasti. Etelässä voidaan mennä paikoin jopa yli 10 asteeseen, maan keskivaiheilla on 4-8 lämpöastetta ja pohjoisessakin pääosin vähän plussaa.

Viikonvaihteessa tulee hajanaisia sateita, joiden ajoitus ja reitti ovat vielä epävarmoja. Tämän hetken sateen olomuotoennusteen mukaan Lappiin tulisi räntää, etelään vettä.

– Jatkossa sateinen ja poutainen sää vuorottelevat, mutta tuulet puhaltavat lounaan ja luoteen väliltä, joten tämän viikon kaltaisia talvisia jaksoja ei ole näköpiirissä. Pikemminkin näyttää melko leudolta ja vaihtelevalta syyssäältä. Edessä voi olla pidempikin leuto jakso, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso ylhäältä videolta loppuviikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.