Mainos

Lumipyry ja myrskytuuli jatkuvat autoilijoiden riesana

Lumimyräkkä on siirtymässä pikkuhiljaa kohti maan keskiosia mutta se ei hellitä otettaan etelässäkään ainakaan vielä iltapäivän ja illan aikana. Liikennepäivystäjä Marko Kolattu Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta sanoo, että lumisade jatkuu etelässä ja keli on juuri muuttumassa kehnoksi myös Hämeenlinnan ja Lahden korkeudella.

– Valtateillä kova tuuli heittää lumet sivuun mutta liukkaita ne ovat. Illan mittaan kehnoa lumisateen heikentämää ajokeliä on tiedossa Tampere-Jyväskylä -korkeudelle saakka. Jyväskylän pohjoispuolella lunta ei juuri ole eikä tule, mutta sielläkin kova tuuli riepottelee erityisesti suurempia ajoneuvoja.

Liikenne on tähän saakka kohtuullisen hyvin.

– Autoilijat ovat huomioineet varoitukset ja kelin, tieliikennekeskuspäällikkö Marketta Udelius Liikennevirastosta sanoo. Muutama liukkaudesta aiheutunut raskaan liikenteen onnettomuus ja henkilöauto-onnettomuus on tapahtunut, mutta Liikenneviraston tiedossa ei ole yhtään henkilövahinkoa.

– Ajotapoja on osattu sopeuttaa. Tähän vaikuttaa sekin, että ensimmäiset liukkaat koettin jo aiemmin. Se sai autoilijat vaihtamaan talvirenkaat, Marko Kolattu arvioi

VR on joutunut perumaan tänään useita kaukoliikenteen junavuoroja. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä on siirrytty toistaiseksi harvennettujen aikataulujen käyttöön ja bussit on otettu junien avuksi Kirkkonummen ja Karjaan välillä. Vaihteisiin pakkautuva lumi aiheuttaa noin 15-60 minuutin myöhästymisiä lähiliikenteen junille.

Lentoliikenne voi myöhästellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla kovan tuulen takia. Monet Ruotsin ja Suomen väliä matkaavat laivat ovat joutuneet jättämään joko Långnäsin tai Maarianhaminan sataman väliin kovan tuulen vuoksi.

(MTV3)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.