Mainos

Lumipyry iskee Etelä- ja Itä-Suomeen - ajokeli muuttuu surkeaksi

Maan eteläosaan leviää ensi yönä sadealue, joka liikkuu aamupäivän aikana maan keskivaiheille. Sateet tulevat etelärannikollakin pääosin lumena.

Eniten lunta ennustetaan Kaakkois-Suomeen. Etelärannikolla lunta satelee sakeimmin aamuyöstä, ja aamulla runsaimmat sateet ovat maan kaakkoisosassa, ennustaa MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

– Runsaimmat sateet näyttäisivät osuvan Etelä-Karjalan alueelle, jossa lunta voi pyryttää aamun aikana jo yli viisi senttiä, Mäntykannas sanoo.

Mäntykannaksen mukaan lumet sulavat etelästä nopeasti pois, mutta maan keskivaiheille lunta voi jäädä maahan jokunen sentti.

"Tiet aika pöpperöisiä ja loskaisia"

Meteorologi neuvoo varautumaan huonoon ajokeliin erityisesti aamulla.

 – Etelä- ja Itä-Suomessa kannattaa varata aamuliikenteeseen ylimääräistä aikaa. Tiet ovat monin paikoin aika pöpperöisiä ja loskaisia.

Sen sijaan Länsi-Suomi jäänee huomenna kokonaan sateitta, ja Pohjois-Suomeenkin näyttää tulevan huomiseksi enimmäkseen poutapäivä.

 – Pohjoisessa aurinkokin voi paikoin näyttäytyä, Mäntykannas ennustaa.

 Ylihuomenna torstaina ajoittaiset lumisateet painottuvat puolestaan Lappiin ja maan etelä- ja keskiosassa pilvipeite voi repeillä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.