Mainos

Lumipyry aiheutti Postille 30 ylimääräistä työtapaturmaa

Postinjakelu lumipyryssä, auraamattomilla kaduilla ja teillä paitsi hidastaa postinkulkua on myös riski työntekijöille.

Marraskuun 24.-26. päivien hankalat keliolosuhteet aiheuttivat Itellassa 30 ylimääräistä työtapaturmaa. Kustannuksia ne tulevat aiheuttamaan arviolta yhteensä noin 120.000 euroa.

Normaaleissa marraskuun kelioloissa Itellassa tapahtuu keskimäärin noin 7 työtapaturmaa päivässä. Maanantaina 24.11. työtapaturmia oli 32 ja vielä tiistaina ja keskiviikkonakin yli 10. Erityisesti tapaturmia sattui jakajille, ja tyypillisin tapaturma oli kaatuminen ulkona.

Vielä ei tiedetä, kuinka paljon kustannuksia tapaturmista kaikkiaan aiheutuu, koska hoitotoimenpiteet ovat vielä osalla kesken eikä työkyvyttömyyspäivien määrä ole vielä selvillä. Keskimäärin työtapaturman kustannus Itellalle on 3900 euroa tapaturmaa kohti. Näin ollen marraskuun lumipyryn kokonaiskustannukseksi arvioidaan 120 000 euroa.

Itellassa tiedetään kokemuksesta, että millään toimenpiteillä ei kyetä täysin välttymään tapaturmilta vaikeissa keliolosuhteissa. Parhaillaan pohditaan silti, millä keinoin lumisissa kelioloissa tapaturmilta pyrittäisiin välttymään nykyistä paremmin.

- Haluamme myös muistuttaa kaikkia, kuinka tärkeää on katujen ja postilaatikkojen ympäristöjen pito hyvässä kunnossa. Samalla kun kyse on siitä, että kaikki saavat postinsa ajoissa, kyse on myös tapaturmien ja vammautumisten välttämisestä, työhyvinvointijohtaja Lisbeth Forsman-Grönholm Itellasta toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.