Mainos

Lumimyrskyyn kuollut kymmeniä USA:ssa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on julistanut hätätilan Arkansasin ja Oklahoman osavaltioihin siellä raivonneiden lumimyrskyjen vuoksi.

Tiet ovat muuttuneet vaarallisen liukkaiksi


Säätieteilijät varoittivat Yhdysvaltoja uudesta myrskystä, joka saattaa muodostua pahimmaksi viiteen vuoteen. Tämän viikon jäätävät kelit ovat koituneet ainakin 41 ihmisen kohtaloksi Yhdysvaltain keskilännessä.

Myrsky on koetellut pahoin myös Texasia, missä 22 ihmistä on kuollut. Texasissa yli tuhat autoilijaa joutui jäisen kelin takia lopettamaan matkantekonsa Interstate 20 -moottoritiellä. Nebraskassa loukkaantui eilen lisäksi 33 ihmistä, kun linja-auto syöksyi ulos jäiseltä tieltä.

Noin 600 000 taloutta on edelleen vailla sähköä. Virtaa tuskin saadaan palautetuksi pariin viikkoon, arvioivat viranomaiset. Pakkanen on lisäksi jäädyttänyt suuren osan Mississippijokea Minnesotassa sijaitsevan St. Paulin ja illinoisilaisen Rock Islandin välillä.

Myrskyrintaman odotetaan siirtyvän viikonlopuksi itärannikolle. New Yorkin alueelle odotetaan runsaita lumisateita ja kovaa tuulta. Arkansasin ja Oklahoman julistaminen hätätila-alueiksi mahdollistaa liittovaltion avun antamisen niille.
(STT-DPA-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.