Mainos

Lumimyrskyt riepottelevat Yhdysvaltoja

Ainakin 22 ihmistä on kuollut ja toista miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköä Yhdysvaltoja riepotelleessa lumimyrskyssä.

Pahin lumi- ja jäämyrsky vuosiin hyydytti liikenteen lähes koko Yhdysvaltain itä- ja keskiosissa loppuviikosta. Myrskyn tuhoja on verrattu jo hirmumyrskyn aikaansaannoksiin, sillä ainakin 22 ihmistä on kuollut ja toista miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköä.

Myrskyalue lähti liikkeelle keskiviikkona Uuden Meksikon osavaltiosta ja ulottui myöhään torstaina New Yorkiin. Etelä- ja Pohjois-Carolina saivat niskaansa parisenttisen jääpeitteen, ja jään painosta katkeilleet puut romahtivat sähkölinjoille. Ilman sähköä oltiin myös muun muassa Kentuckyssa ja Arkansasissa.

Lumi oli puolestaan riesana Pennsylvaniassa, Virginiassa, Marylandissa ja New Yorkissa. Itärannikon suuret kaupungit olivat jumissa, sillä runsas lumentulo tukki tiet ja lentokentät. Lunta tuli paikoin jopa 30 senttiä.

Nopeaa sulamista ei ollut luvassa, sillä esimerkiksi Washingtonin alueella pakkasta oli tänään vielä noin kymmenen astetta. Lähes kaikki Yhdysvaltojen itäosien koululaiset saivat pitkän vapaan loppuviikon; koulut olivat kiinni eilisen ja tämän päivän

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.