Mainos

Lumimyrskyt kiusaavat Etelä-Euroopaa

Lumentulo ja myrskysää aiheuttavat ongelmia useissa eteläisen Euroopan maissa. Maa-, ilma- ja vesiliikenne on paikoin pysähdyksissä tai takkuaa, veden- ja sähkönjakelu on vaikeuksissa ja kouluja on jouduttu sulkemaan.

Talvisää koetteli tänään Turkkia, Kreikkaa, Romaniaa ja Bulgariaa. Lumimyrsky tuiversi myös Israelin pohjoisosassa, ja kova myrsky ulottui koko maahan. Tuuli puhalsi enimmillään 110 kilometrin tuntinopeudella.
Turkissa lumentulo aiheutti liikennekaaoksen maan suurimmassa kaupungissa Istanbulissa, missä tuhannet autoilijat juuttuivat enimmillään 30 sentin luminietoksiin. Yhden ihmisen kerrottiin menehtyneen kylmään.

Meriliikenne kangerteli monien maiden vesillä. Aluksilla ei ollut toista päivää kovien tuulien takia pääsyä Välimeren ja Mustanmeren välisten Dardanellien ja Bosborin salmien läpi. Kreikassa alukset joutuivat jäämään satamiin myrskyyn takia. Myös Romaniassa liikenne pysähtyi maan suurimmassa satamassa Constantassa, joka sijaitsee Mustanmeren rannalla. Maltan vesillä 17 merimiestä oli kateissa Komorien lipun alla purjehtivan rahtilaivan upottua viime yönä.

Istanbulissa poikkeustila


Istanbulin viranomaiset julistivat tänään kaupunkiin poikkeustilan. Tuhannet poliisit ja kaupungin työntekijät oli komennettu avustamaan lumentulon takia pulaan joutuneita kaupunkilaisia. Apuna oli armeijan puskutraktoreita.

Eilen alkaneen sankan lumentulon seurauksena tuhansien autoilijoiden ajoneuvot olivat jumissa kaupungin kaduilla. Viranomaiset kielsivätkin tänään ajamisen kaikilta muilta kuin lumiketjuilla varustetuilta autoilta.

Liikennekaaos vaikutti myös Istanbulin pörssiin, joka päätettiin pitää suljettuna. Myös Istanbulin kansainvälisen lentokenttä oli aamulla kiinni, samoin kuin kaupungin kaikki koulut. Ilmatieteilijät ennustavat lumentulon jatkuvan vielä viikonlopun aikana.

(MTV3-Reuters-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.