Mainos

Lumimyrskyn jälkeen paukkupakkasia USA:han – uhkana uusi myräkkä

Sää kylmenee talvimyrskyn jälkeen paikoin paukkupakkasille Yhdysvaltojen itä- ja pohjoisosassa. Viikonlopun aikana alueelle voi osua uusi myräkkä, jonka sateista ennustetaan kuitenkin paikoin vetisempiä.

Talvimyrsky on riepotellut tänään perjantaina Yhdysvaltoja. Lunta on tullut paikoin jo kymmeniä senttimetrejä.

– Suurimpia lumikertymiä on ennustettu koillisrannikolle, esimerkiksi Bostoniin ja New Yorkiin jopa 20-30 senttimetriä. Toinen riskialtis alue lumikaaokselle on Suurten järvien läheisyydessä. Järvet ovat vielä sulia ja kun kylmä ilma virtaa niiden yli, voi kehittyä hyvin sankkoja lumikuuroja. Joskus lunta on saatu päivän aikana yli metrinkin verran vastaavissa tilanteissa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lumisateet ovat sekoittaneet lento- ja tieliikennettä. Myös kouluja ja virastoja on suljettu.

Myräkän perään virtaa hyistä, suorastaan arktista ilmaa Pohjois-Kanadasta. Pakkanen kiristyy Yhdysvaltojen pohjoisosassa laajalti 20-35 asteeseen. New Yorkissakin voi olla lauantain vastaisena yönä -25 astetta. Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla pakkanen on jo paukkunut 40 asteessa.

– New Yorkissa lämpötilan vaihtelut ovat lähipäivinä huimia. Lauantain vastaisena yönä pakkanen voi siis käväistä -25 asteessa, sunnuntaiksi ennustetaan jo nollakeliä ja alkuviikolla voidaan käväistä +15 asteessa, toteaa Markus Mäntykannas.

Suuriin lämpötilan vaihteluihin on syynä New Yorkin edustalla merellä oleva lämmin merivesi. Kun tuuli puhaltaa mereltä, lämpötilat kohoavat plussalle. Kun virtaus puolestaan käy mantereelta Kanadan puolelta, tiedossa on koviakin pakkasia.

Sunnuntain ja maanantain aikana on mahdollista, että samoille alueille on tulossa uusi myrsky. Tämän myräkän sateet voivat kuitenkin tulla jo vetenä itärannikolla. Pohjoisissa osavaltioissa sateiden ennustetaan olevan edelleen lunta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.