Lumimyrsky riepottelee Pohjanmaata ja Keski-Suomea huomenna

Lumisade ja kova tuuli riepottelevat huomenna Pohjanmaata ja Keski-Suomea. Meteorologi Pekka Poudan mukaan voidaan puhua jopa lumimyrskystä.

- Myrskystä sen takia, että tuuli yltyy ihan kunnon lukemiin. Tuulen nopeus voi läntisillä merialueilla nousta yli 25 metriin sekunnissa, Pouta selittää.

Aamulla on Poudan mukaan huono tai erittäin huono ajokeli linjalla, joka kulkee Hämeenlinnan, Tampereen ja Jyväskylän välistä Vaasan ja Kokkolan väliin.

- Siellä todennäköisesti alkaa lumipyry aamuruuhkan aikaan.

Etelärannikolla ja linjan eteläpuolella sateet tulevat vetenä.

Iltapäivällä huonon tai erittäin huonon ajokelin kaistale kulkee Lappeenrannan seudulta Jyväskylän kautta ja Vaasan seutuville. Lumen määrä vaihtele paikoitellen hyvin paljon, mutta yli 10 sentin hanget ovat mahdollisia, jopa 20 sentin hanget jossain maan keskiosissa.

- Voi olla, että viimeiset sateet tulevat Turun suunnalla lumenakin, mutta todennäköisintä on, että Pori-Porkkala-kolmio jää täysin lumettomaksi tässä myräkässä, Pouta ennustaa.

Perjantain vastaisena yönä lunta myös etelärannikolla

Perjantain vastaisena yönä sade muuttuu kunnolla lumeksi myös etelärannikolla.

- Helsingistä itään rannikko saa todennäköisesti ihan kunnon ensilumipeitteen, Pouta arvioi.

Tuolloin on luvassa huonot ajokelit, joita kova pohjoistuuli vielä pahentaa.

- Pääkaupunkiseudulla ajokelin kannalta pahin tilanne on vasta perjantain vastaisena yönä ja perjantaiaamuna, mutta tilannetta ehkä helpottaa se, että siihen mennessä sateet ovat myös ohi, Pouta toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat