Mainos

Lumimyrsky raivoaa Yhdysvaltain itärannikolla

Pahin lumimyrsky vuosiin riehuu Yhdysvaltain itärannikolla. Kouluja ja virastoja on suljettu myrskyn vuoksi erityisesti Pennsylvanian, New Jerseyn ja New Yorkin osavaltioissa.

Satoja lentoja on peruutettu, esimerkiksi New Yorkissa La Guardian kentän lennoista on peruttu jo 80 prosenttia. Washingtonin ja New Yorkin välinen lentoliikenne on poikki. Monet lentoyhtiöt lennättivät koneitaan pois ennustetulta myrskyalueelta viikonlopun aikana. Washingtonin alue näyttää selviävän säikähdyksellä ja vain parin sentin räntäkerroksella; pahin myrsky osuu pohjoisemmaksi. Erittäin voimakkaat tuulet saattavat aiheuttaa kuitenkin ongelmia pääkaupungin ympäristössä. Myös New Yorkin kaupunki saattaa päästä pelättyä vähemmällä, mutta koulut on suljettu varmuuden vuoksi.

Hyllyt tyhjinä

Paksuin lumipeite osuu ennusteiden mukaan sisämaahan. Lunta on satanut jo parikymmentä senttiä laajalla alueella, ja paikoin odotetaan jopa yli metrin lumipeitettä. Myrskystä varoiteltiin perjantaista saakka ja kauppojen hyllyt hamstrattiin tyhjiksi monin paikoin. Leipää, pattereita ja lumilapioita ei löytynyt enää eilen kaupoista. Ostoskeskusten parkkipaikoilta ei löytynyt tyhjiä pysäköintiruutuja ja kassoilla oli valtaisat jonot. Itärannikon asukkaita varoitettiin siitä, että myrsky liikkuu erittäin hitaasti ja lumipyry laantuu vasta huomisiltana tai keskiviikkoaamuna. Sama myrskyalue aiheutti eteläisissä osavaltioissa pahoja tulvia, ukkosia sekä tornadoja viikonlopun aikana.

Kaliforniassakin ongelmia

Toinen laaja myrskyalue riehuu länsirannikolla Kaliforniassa. San Franciscon ympäristössä on satanut harvinaisen runsaasti ja asukkaita on varoitettu paikallisista tulvista. Kova tuuli katkonut puita ja laajoilla alueilla ollaan ilman sähköä. Länsirannikollakin varoitetaan häiriöistä lentoliikenteessä. Sama myrskyrintama tuo ennusteiden mukaan Sierra Nevadan vuorille reilun metrin verran lunta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.