Mainos

Lumimyrsky piinaa Etelä-Suomea ensi yönä

Suomea on lähestymässä lumimyrsky, jonka mukana tuleva lumi kasautuu monin paikoin nietoksiksi.

Yöllä tuuli on erittäin voimakasta, kertoo meteorologi Pekka Pouta.

- Tämä näyttää suorastaan erittäin jännittävältä. Lunta sataa, mutta vielä enemmän sitä tulee tuiskulumena eli tuulen tuomana lumena, joka kasautuu nietokseksi, Pouta selittää.

Eteläisillä merialueilla tuuli voi ensi yönä käydä pahimmillaan käydä jopa 25 metrissä sekunnissa. Itätuuli voi katkoa oksia ja jopa puiden latvoja varsinkin niillä alueilla, joissa puissa on tykkylunta. Ihmettelen, jos jossain ei tapaninpäivää vietetä täysin ilman sähköjä.

Tuuli sekä sadealue heikkenevät iltapäivästä lähtien, mutta lumi voi haitata vielä sunnuntain paluuliikennettäkin.

- Sunnuntaina tuuli helpottaa ja sadealue siirtyy vähän heikentyneenä maan keskiosiin. Jostain Etelä-Lapista, Oulun läänistä maan keskiosiin on jatkuvan lumisateen alue, ja etelämpänä tulee yhä lumikuuroja, Pouta ennustaa.

Ilmatieteen laitos on antanut myrskyvaroituksen merialueilla Suomenlahden länsiosaan ja Pohjois-Itämeren itäosaan. Kovan tuulen varoitus on voimassa Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämerellä sekä Merenkurkussa, Perämerellä ja Saimaassa.

Etelärannikon läheisyydellä on tuulivaroitus maa-alueilla iltayöstä alkaen. Tuulen nopeus puuskissa on noin 20 metriä sekunnissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.