Mainos

Lumimyrsky koettelee osaa Pohjoismaista

Ruotsia, Tanskaa ja Norjaa koetteleva lumimyräkkä ei yllä Suomeen asti. Ruotsissa tuulen odotetaan jälleen yltyvän huomisiltana.

Kova lumimyrsky on koetellut Pohjoismaita ja peittänyt paksuun vaippaan suuria osia Tanskasta sekä Ruotsin ja Norjan eteläosia. Eilisiltana alkanut lumipyry on aiheuttanut pahan liikennekaaoksen sekä keskeyttänyt lento- ja junaliikenteen.

Lumimyräkkä ei kuitenkaan yllä Suomeen asti. Myrsky kuitenkin näkyy Suomessa sään lauhtumisena viikonlopuksi.

Etelä-Ruotsissa oli tänään iltapäivään mennessä sattunut jo lähes 200 liikenneonnettomuutta, mutta vakavilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty. Pahimmin myrskystä kärsii Skåne, jossa kaukojunaliikenne on ollut ajoittain täysin keskeytyksissä ja myös paikallisjunaliikenne takkuilee. Puolilta päivin joitakin junavuoroja saatiin liikkeelle. Lunta on tupruttanut paikoitellen yli 20 senttiä.

Voimakas tuuli haittaa osaltaan tilannetta.

Myös maantieliikenne on tukossa Etelä-Ruotsissa.

- Meillä on suuria vaikeuksia kuorma-autojen ja muiden ajoneuvojen kanssa, jotka jäävät jumiin lumikinoksiin tai eivät pääse ylös mäkiä. Ne estävät aurausautojen kulun, mikä puolestaan vaikeuttaa liikennettä entisestään, kertoo Skånen tielaitoksen edustaja.

Osa leikkauksista Malmön ja Lundin yliopistollisissa sairaaloissa jouduttiin siirtämään, koska monet henkilökunnan jäsenistä ja potilaista eivät päässeet paikalle.

Tuuli yltymässä

Ilmatieteilijät ovat antaneet toiseksi korkeimman säävaroituksen eteläisimmän Ruotsin lääneihin.

- Huonosta kelistä on luvassa helpotusta aikaisintaan ensi yönä, meteorologi Jan Näs Ruotsin ilmatieteen laitokselta arvioi.

Tuoreiden ennusteiden mukaan tuuli yltyy jälleen huomisiltana ja lauantaiaamuna, ja lisää lunta on odotettavissa Skåneen.

Myös Tanskassa myrskyää. Lentoyhtiö SAS on joutunut perumaan myräkän vuoksi yli 70 Kööpenhaminasta lähtevää lentoa. Yhtiö varoittaa, että tulossa saattaa olla vielä muitakin peruutuksia ja viivästymisiä.

Tanskan viranomaiset kehottavat ihmisiä pysyttelemään kotosalla, ja useat koulut ovat suljettuina. Lunta tuli päivän aikana niin paljon, että osa lumiauroistakin jäi kiinni kinoksiin Kööpenhaminan kehäteillä.

Etelä-Norjassa lumipyry katkaisi liikenteen Grimstadin ja Kristiansandin pääväylällä. Aamupäivällä jo satakunta autoa oli juuttunut kinoksiin. Monet autoilijat olivat istuneet jumissa jo toistakymmentä tuntia, ja vapaaehtoiset jakelivat heille lämmintä juotavaa ja huopia.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.