Mainos

Lumimyrsky iskee pahiten Itä-Suomeen - lunta jopa 20 senttiä

Sankka lumipyryalue on saapunut Kaakkois-Suomeen. MTV3:n meteorologi Pekka Poudan mukaan lunta tulee maan itäisimmässä osassa jopa parikymmentä senttiä.

- Lumimyrskyä pukkaa taas, ja tällä kertaa ennen kaikkea Itä-Suomeen. Siellä lunta voi tulla moninkin paikoin yli 20 senttiä, Pouta kertoo.

- Pääkaupunkiseudulla asuvien ei tarvitse noitua, että "taas joudutaan lumihommiin". Jos Suomi jaetaan kahtia Helsinki-Kuopio -linjalta, niin Helsinkiin ja Kuopioon voi tulla jokunen sentti lunta. Vain maan itäisimpään osaan on luvassa enemmän lunta.

Poudan mukaan Helsinki ja Kuopio ovat kuitenkin sellaisella vyöhykkeellä, missä on erittäin ikävä ja voimakas pohjoisviima. Meteorologi povaakin, että tuulivahinkoja esimerkiksi katkenneiden oksien ja sähkökatkojen muodossa voi tulla Etelä- ja Itä-Suomessa.

Itä-Suomen lumimyräkkä ei myöskään hellitä aivan heti.

- Itä-Suomen lumimyrsky on siinäkin mielessä ikävä, että siellä tulee paljon lunta kovan tuulen kera ja tämä jatkuu pitkään. Myrsky alkaa nyt illalla, ja pahimmillaan se jatkuu vuorokauden. Sen takia lumikertymäkin kasvaa niin suureksi, Pouta sanoo

- Itsekin pitäisi lähteä huomenna junalla Itä-Suomeen. Se voi mennäkin oikeaksi seikkailumatkaksi…

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.