Mainos

Lumimyräkkä sotkee arkea Euroopassa

Raivoisa lumimyrsky on koetellut Turkin suurinta kaupunkia Istanbulia sekä ympäröivää maaseutua. Istanbulin lentokenttä jouduttiin sulkemaan ja Bosporinsalmen yli kulkevat lautat jäivät satamiinsa.

Istanbulin pörssi ei avautunut tänään lainkaan, kun ainoastaan kaksi työntekijää oli päässyt työpaikalleen. Myös koulut ja yliopistot olivat kiinni. NTV-televisiokanavan mukaan noin 9000 kylää oli jäänyt saarroksiin lumisateen vuoksi. Sähköt olivat monin paikoin poikki.

Myös naapurimaa Kreikka oli lumimyrskyn kourissa. Säätieteilijöiden mukaan Ateenassa satoi lunta paikoin jopa 30 senttiä, mikä on enemmän kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Harvinainen lumisade yllätti myös Kyproksen ja ennusteiden mukaan lunta saatetaan saada myös Kreetan saarella.

Kylmää myös muualla


Itä-Euroopassa jatkuivat puolestaan jo useita päiviä kestäneet ankarat pakkaset, jotka ovat vaatineet yhteensä kymmeniä ihmisuhreja. Venäjällä kuoli tänään ainakin neljä ihmistä kylmyyteen. Puolassa, Romaniassa, Slovakiassa, Ukrainassa ja Bulgariassa satoja maaseutukyliä oli saarroksissa ilman sähköä ja vettä. Koillis-Bulgariaan julistettiin hätätila, ja Romaniassa lunta kasautui paikoin jopa kaksimetrisiksi kinoksiksi, mikä teki teillä liikkumisen mahdottomaksi.

Säätieteilijät ovat ennustaneet pahimpien pakkasien väistyvän ainakin suurimmasta osasta Eurooppaa seuraavien parin päivän kuluessa. Lämpötilan äkillinen nousu voi kuitenkin aiheuttaa taas uusia vaaratilanteita: Keski-Euroopan Alpeilla viranomaiset ovat varoittaneet laskettelijoita mahdollisista lumivyöryistä sään lämmetessä.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.