Mainos

Lumimyräkkä sekoittaa edelleen junaliikennettä

Junaliikenne on edelleen pahoissa vaikeuksissa lumimyrskyn kourissa. Jumittavien vaihteiden takia sekä kauko- että lähiliikenteen junavuoroja on peruttu. Lisäksi junat ovat myöhästelleet pahimmillaan kolme tuntia, kerrotaan Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta.

Helsingin ratapihalla vaihteita on siivoamassa useita kymmeniä miehiä, mutta työ on hankalaa, koska lunta tulee koko ajan lisää.

Iltapäivällä Helsingin rautatieasema oli täynnä ihmisiä, jotka yrittivät ottaa selvää saapuvien ja lähtevien junien aikatauluista. Monen vuoron kohdalla taululla näkyi pelkkää tyhjää, kun vuoron lähtöaika ei vielä ollut selvillä.

Kirsti Lähdesmäki odotti kello 15:n aikaan tietoa, koska hänen junansa lähtisi kohti Seinäjokea. Alun perin sen piti lähteä puoli neljän aikoihin, mutta hänellä ei ollut vielä tietoa uudesta lähtöajasta.

–Tässä nyt jännittyneenä odotan, mitä taululle tulee.

Vastaan tulevalle miehelle hän oli jo ilmoittanut, ettei edes tiedä, milloin juna lähtee.

Heidi Rautionmaa odotteli puolestaan junaa Espoon Leppävaaraan. Aamulla hän myöhästyi puoli tuntia koulutuksesta, ja siitä viisastuneena hän lähti nyt tuntia aiemmin rautatieasemalle. Yksinhuoltajan pitäisi ehtiä hakemaan eskarilainen päiväkodista.

– Minä näin sellaiset uutiset, joissa kehuttiin, että lumentuloon on niin hyvin varauduttu. En edes ajatellut, että ihan oikeasti taas kävisi näin, hän naurahti.

VR:n mukaan junat pyritään liikennöimään lauantaina normaaleiden aikataulujen mukaan, mutta yksittäisiin myöhästymisiin ja vuorojen peruuntumisiin on siitä huolimatta syytä varautua.

(MTV3 - STT)

Katso Teresa Meriläisen juttu (Seitsemän uutiset 30.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.