Mainos

Lumimyräkät ja pakkanen kiusaavat Eurooppaa

Kova lumentulo ja ankara pakkanen piinaavat edelleen ympäri Eurooppaa.

Sääennusteet ovat luvanneet sankkaa lumimyrskyä Saksaan tämän viikonlopun aikana. Viranomaisten mukaan kansalaisten on syytä varata ruokaa, lääkkeitä ja juomavettä neljäksi päiväksi. Lisäksi ihmisiä on pyydetty välttämään turhaa matkustamista.

Liikenne Ranskan ja Saksan välisellä A5-moottoritiellä lamaantui jo aiemmin tänään, kun Ranskan poliisi joutui sulkemaan tien lumen takia.

- Jos viikonlopun sääennusteet toteutuvat, tuloksena voi olla kaoottinen liikennetilanne ja suuri osa Saksaa voi lamaantua täysin, Saksan liikenneviranomaiset varoittavat.

Britanniassa puolestaan kärsitään ankarimmasta talvesta 30 vuoteen. Saarivaltiossa on jouduttu jo katkaisemaan kaasuntoimituksia suuryrityksille välttääkseen energiapulan.

Kylmä talvi on vaikeuttanut myös lento- ja junaliikennettä. Lontoon Heathrow'n lentokentän työntekijät ovat työskennelleet kellon ympäri yrittäessään pitää kiitoradat puhtaana lumesta. Myös Eurostar-luotijuna on perunut kolmanneksen matkoistaan Britannian ja manner-Euroopan välillä huonon sään takia.

Britanniaan odotetaan lisää lumisateita viikonlopun aikana. Sääennusteiden mukaan esimerkiksi maan itäosissa voi tulla pahimmillaan jopa 20 senttiä lunta.

Liikenne jumissa, sähköjä katkennut tuhansilta

Ranskassa lumentulo on aiheuttanut viivästyksiä junaliikenteeseen ja sähkökatkoksia maan eteläosissa. Lisäksi viranomaiset ovat pyytäneet lentoyhtiöitä perumaan neljänneksen lennoistaan Pariisin Charles de Gaulle -päälentokentällä.

Lentoliikenne on takkuillut myös Irlannissa, missä Dublinin lentokentän kaikki lennot on jouduttu perumaan lumimyräkän vuoksi. Arvioiden mukaan talvi on Irlannin ankarin sitten vuoden 1963.

Puolassa puolestaan yhdeksän ihmistä on paleltunut kuoliaaksi. Poliisin mukaan suurin osa uhreista oli kodittomia. Lumi on myös katkaissut puita sähkölinjojen päälle jättäen noin 25 000 kotitaloutta ilman sähköä maan eteläosissa.

Myös Italiassa kova tuuli ja sade ovat kaataneet puita voimalinjoille. Viranomaisten mukaan noin 65 000 ihmistä on sähköttä Rooman alueella ja Keski-Italiassa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.