Lumimyräkässä kymmeniä kolareita, mutta ei vakavasti loukkaantuneita

Tieliikenne Uudellamaalla on poliisin mukaan sujunut verrattain hyvin sakeasta lumipyrystä huolimatta. Iltapäivän aikana poliisin tietoon tuli muutamia kymmeniä onnettomuuksia, joista valtaosa oli peltikolareita. Vakavia henkilövahinkoja ei onnettomuuksissa sattunut.

Helsingissä valtaosa teistä on pysynyt ajettavassa kunnossa suolauksella. Pääväylien auraus on tarkoitus aloittaa liikenteen hiljennyttyä puolen yön jälkeen.

Lumisateet levisivät päivän aikana koko maahan lännestä alkaen. Nyt illalla huonoin ajokeli on pääkaupunkiseudulta itään ulottuvalla alueella. Ajokeli on ollut erittäin huono.

Sähkökatkot ovat tuulen ja painavan märän lumen takia mahdollisia.

Lisää sateita loppuviikolla

Lumipyryalue väistyy Suomen yltä yön aikana, mutta torstaina päivällä lännestä saapuu uusia sateita.

– Nämä ovat kuitenkin hajanaisempia kuin keskiviikon sateet. Perjantaina lumisateet jatkuvat etenkin maan keski- ja pohjoisosassa ja sää pakastuu koko maassa, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Viikonlopuksi sää hieman poutaantuu, mutta hajanaisia lumisateita tulee edelleen.

Lumipyryn etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi tiesäätiedot ja kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet. MTV3:n sääpalvelu on myös matkapuhelimiin sovitettuna versiona osoitteessa mtv3.mobi/saa.

Katso alueelliset ennusteet lumipyrystä:

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat