Mainos

Lumikuormat katoilla kasvaneet nopeasti - jopa yli 200 kiloa neliöllä

Viikonlopun lumipyryt ovat kasvattaneet lumikuormia katoilla etenkin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa, Etelä-Lapissa ja Keski-Suomessa.

Kattojen lumikuorma ylittää 100 kiloa neliömetrille jo suurimmassa osassa maata. Paikoitellen lunta saattaa olla neliötä kohden jo yli 200 kiloa.

Ympäristökeskus kehottaa tarkastamaan erityisesti suurten hallien lumitilanteen ja poistamaan lumet katolta viimeistään silloin, kun lunta on kertynyt katolle yli puoli metriä. Kattojen lumityöt käyvätkin nyt kuumimmillaan.

- Ympäripyöreitä päiviä tehdään. Aamuyöllä aloitetaan. Kaupungilla on monia alueita missä on vilkkaat kadut alla, joten ne työt on paras tehdä yöaikaan, toteaa aluepäällikkö Paavo Kyllönen Kattotutka Oy:stä.

Työtä riittää, sillä viime vuosien lumivahingot ja kadunkulkijoiden loukkaantumiset ovat herättäneet taloyhtiöt.

- Hallituksella ja isännöitsijällä on tässä niin sanottu ankara vastuu. Nykypäivän hallitukset tietävät oman vastuunsa ja kyllä nämä lumen aiheuttamat vahingot ovat kaikkien isännöitsijöiden tiedossa, kommentoi johtava isännöitsijä Kari Myllyoja Realia Isännöinnistä.

Lähipäivien lauhtuminen muuttaa kattojen lumitilanteen vaarallisemmaksi.

-Silloinhan lumen kosteusarvo muuttuu ja lumikuorma kasvaa yllättäen. Lumet voivat lähteä liukumaan katolta aivan yllättäen, huomautaa Myllyoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.