Mainos

Lumikero: Niinistö ja Haukio otettiin vastaan iloisesti ja komeasti

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen on parasta aikaa tapaamassa Ruotsin kuninkaallisia Tukholmassa. Paikalla vierailua seuraa MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

– Virallinen valtiovierailu on komeaa katseltavaa. Täällä on paljon sotilaita, kunniakomppaniaa sekä vanhoja perinteisiä sotilasasuja, joita joukko-osastoilla on yllään. Sitten on soittokuntaa, hevosia ja hienoja vaunuja, Lumikero kertoo.

Hänen mukaansa sekä kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia että Suomen presidenttipari saapuivat paikalle umpinaisilla vankkureilla.

– Täällä on sen verran viileä sää, ettei avonaisia vankkureita voitu käyttää. Linnan pihalla moni toivoi, että he olisivat saapuneet avovaunuilla.

Lumikeron mukaan kaikki, jotka halusivat linnan sisäpihalle myös pääsivät sinne seuraamaan vierailun alkamista.

– Se ei ole kovin tavallista. Paikalla oli muutamia kymmeniä ruotsinsuomalaisen koulun oppilaita ja myös ihan sattumalta paikalle tulleita suomalaisia turisteja. Ensin oli muodollinen kunniakomppaniaa tarkastus ja sitten soitettiin kansallislaulut. Tunnelma oli oikein hyvä, Lumikero kertoo.

– Suomen presidentti puolisoineen otettiin vastaan iloisesti ja komeasti. Se on täällä perinne virallisissa valtiovierailuissa.

Vilkasta jutustelua kuningattarelle

Ruotsin kuningaspari otti vastaan presidentti Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion hovin hevostallin edustalla, josta vaunut lähtivät liikkeelle.

Linnan pihalle saapumisen jälkeen Haukio keskusteli vilkkaasti kuningatar Silvian kanssa kunniakomppaniaa tarkastettaessa.

– Heillä näytti olevan alusta asti oikein hyvä kontakti, Lumikero kertoo.

Haukion ohjelmaan kuuluu tänään vierailu Tukholman nykytaiteen museossa kuningatar Silvian kanssa. Niinistö puolestaan tapaa Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldtin ja valtiopäivien puhemiehen Per Westerbergin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.