Mainos

Lumikero ja Kiiski lupaavat rentoa ja erilaista häälähetystä Tukholmasta

Huomenta Suomen juontaja Sanna Kiiski ja MTV:n uutisten Tukholman kirjeenvaihtaja Kari Lumikero odottavat innostuneina kruunuprinsessa Victorian ja Danielin kesähäitä. Kaksikko selostaa hääjuhlan MTV3:n katsojille suorana paikan päältä Tukholmasta 19. kesäkuuta. Lumikero on tehtävässään konkari, sillä hän oli juontamassa kuninkaallisia häitä jo 34 vuotta sitten kun Kaarle Kustaa ja Silvia vihittiin.

Kiiski pitää ihastuttavana sitä, että naimisiin menevä Victoria on Ruotsin kuningassuvun ensimmäinen virallinen rakkauslapsi. Kaarle Kustaan XVI ja Silvian suhde nimittäin oli puhtaasti rakkaussuhde.

- Nämä (Victoria, Madeleine, ja Carl Philip) ovat Ruotsin kuningashuoneen ensimmäiset rakkauslapset, sillä he ovat syntyneet rakkausliittoon ja siihen eivät ole vaikuttaneet mitkään poliittiset taustat, Kiiski kertoo.

- Niin, Ruotsin ei tarvinnut naida ketään esimerkiksi Saksasta, jotta näiden maiden välit tulisivat entistä paremmiksi, Lumikero jatkaa.

Victoria ja Daniel jatkavat nyt kuninkaallisten vanhempien perinnettä, sillä myös heidän suhteensa perustuu pelkkään rakkauteen. Vieläpä niin, että Daniel on puhtaasti rahvaasta suvusta, jota isä Kaarle Kustaa hieman aluksi kavahtikin.

Lumikeron mukaan kuninkaallisen ja tavallisen kansalaisen rakkaussuhde tekee maalle kuitenkin hyvää.

- Oli todella hyvä veto, että tämä rakkaus tuli tällä tavalla. Heidän esimerkin kautta rakentuu ikään kuin silta kuninkaallisten ja tavallisen kansan välille, Lumikero tuumii.

- Tästähän on puhuttu, että olisi ollut todella typerää jos suhde olisi kaatunut siihen, että he eivät ole samasta yhteiskuntaluokasta, Lumikero jatkaa.

Kiiski kertoo, että pohjatyö häitä varten on tehty tarkkaan ja pieteetillä. Myös Kari Lumikero kertoo yllättäneensä itsensä naistenlehtien parista.

- Tänä aamuna lentokoneessa huomasin selaavani Svenska Damtidningin hääliitettä, hän naurahtaa.

Kiiski ja Lumikero kutsuvat koko Suomen kansan tv:n ääreen juhlahumuun.

- Meillä on varmasti sellainen rento, erilainen ja nuorekas ote, koska meillähän on kommentaattoreina varsin mielenkiintoisia persoonia kuten esimerkiksi Lola Wallinkoski, joka on tuttu Meidän häät -ohjelmasta. Kiiski summaa.

Lisäksi kommentoimassa on kirjailija Roman Schatz.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.