Mainos

Lumikasat eivät oikeuta parkkeeraamaan minne sattuu

Erityisen luminen talvi on saanut monet autoilijat äkäisiksi muun muassa Helsingin keskustassa. Asiakaspysäköintipaikoilla makaa lumivalleja ja autoille ei ole helppoa löytää parkkipaikkaa.

Pysäköintivirhemaksu rapsahtaa ilman lievennyksiä, jos autonsa pysäköi väärään paikkaan, esimerkiksi pysäköintikieltoalueelle.

- Talviolosuhteet eivät oikeuta poikkeamaan tieliikennelain säännöksistä. Asukas- ja yrityspysäköintitunnuksilla on oikeus pysäköidä asukaspysäköintipaikoille, mutta kaupunki ei takaa niin paljon niitä paikkoja. Jos ei lähimailta löydy paikkaa, niin täytyy valitettavasti laajentaa piiriä ja pysäköidä kauemmaksi, sanoo kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila.

Pysäköinninvalvoja korostaa, että sääntöjen noudattaminen on autonkuljettajan vastuulla. Pysäköintirajoitukset ovat olemassa perustellusta syystä.

- Uskon, että moni laittaa perusteluksi pysäköintivirhemaksun vastalauseeseen nämä olosuhteet.

Rakennusvirastoon tulee soittoja, miksi lumikasoja ei saada vietyä pois. Kantakaupungissa ajoradoilta jalkakäytäville auratun lumen kuljettaminen on kiinteistöjen vastuulla. Helsingin kaupunki ainoastaan valvoo kiinteistöjä.

- Kaupunki vastaa lumen kuljetuksesta silloin kun jalkakäytävän toisella puolella on puistoalue, kertoo projektinjohtaja Ville Alatyppö Rakennusvirastosta.

Lumien kuljettamista hidastaa se, että Helsingin kaupungilla on vain yksi lumen vastaanottopaikka Hernesaaressa ja sekin on sulku-uhan alla. Esikaupunkialueilla Helsinki on ottanut kontolleen tonttien omistajien velvollisuudet.

- Siellä pääsemme viikko- tai kuukausisiivouksilla tyhjentämään katuja ja homma toimii paljon tehokkaammin kuin tässä kantakaupungissa.

Pysäköintipaikkojen täyttyminen lumesta ei Helsingin kaupungin mukaan ole jokavuotinen ongelma.

- Edellisen kerran meillä oli näin paljon lunta kumulatiivisesti 1960-luvulla. Olemme nyt pienessä poikkeustilanteessa ja joudumme käyttämään pysäköintipaikkoja myös lumenvarastoinnissa.

Kaksi edellistä talvea ovat olleet vähälumisia.

- Normaalitalvi on jo helsinkiläisiltä unohtunut, Alatyppö pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.