Mainos

Lumikaaos New Yorkiin ja Bostoniin – lunta tulossa jopa lähes metri

Voimakas lumimyrsky uhkaa sekoittaa Yhdysvaltojen itärannikon alkuviikolla. Pahimmissa ennusteissa lunta ennakoidaan tulevan paikoin jopa 90 senttimetriä.

Lumisateet alkavat jo tänään Yhdysvaltojen itärannikolla.

– Matalapaine voimistuu räjähdysmäisesti ensi yönä Suomen aikaa. Kanadasta virtaava arktinen ilma törmää lämpimään ilmaan merellä ja tuloksena on sankkaa lumisadetta. Pahin pyry alkaa New Yorkissa Suomen aikaa aamuyöllä. Tuuli on voimakasta ja voisi jo yksinäänkin aiheuttaa vahinkoja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Lunta ennustetaan itärannikolle laajalti 30-90 senttimetriä. Suurista kaupungeista pahin tilanne näyttää osuvan New Yorkiin ja Bostoniin. Lumisade loppuu keskiviikon aikana hyytävään viimaan.

Lentoja peruttu

Lumimyrsky vaikuttaa alueella kymmenien miljoonien ihmisten elämään. Tähän mennessä lähes 2000 lentoa on peruttu.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio on ennakoinut lumimyrskystä yhtä kaupungin historian pahimmista talvimyräköistä. Asukkaita kehotetaan varautumaan talvimyrskyyn ja pysyttelemään sisätiloissa.

New Yorkin tilastohistorian tähän mennessä suurin lumisademäärä on helmikuulta 2006, kun kaupungissa satoi lunta 68 senttimetriä.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla. New Yorkin tilannetta voi seurata yön ja aamun aikana kaupungin kelikameroista.

Katso videolta ennuste Yhdysvaltojen itärannikon lumimyrskystä.


MTV UUTISET - AFP - REUTERS

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.