Mainos

Lumi uhkaa sotkea aamuliikennettä

Suomen keskiosissa saadaan varautua tällä viikolla talven pikavierailuun. Meteorologi Pekka Poudan mukaan ensi yönä on odotettavissa lumisateita erityisesti kaistaleella Kokkola-Lappeenranta. Pouta varoittaakin alueen autoilijoita aamuliukkaista.

- Tällä kaistaleella voi tulla lunta sakeastikin. Lunta voi kertyä parhaimmillaan useita senttejä. Huomenaamulla voi olla yllättävän huono keli, Pouta ennustaa.

Pysyvää lumipeitettä maan keskiosissa saadaan kuitenkin vielä odottaa.

- Ei tarvitse odotella kuin iltapäivään, niin siellä on enää laikku valkeaa maata siellä täällä sakeammankin sateen alueella, Pouta arvioi.

Lappeenrantaa lukuun ottamatta lumisateet jäävät Etelä-Suomessa tässä vaiheessa väliin.

Lapissa lumipeite vain Kilpisjärvellä

Tähän mennessä lunta on satanut vain Pohjois-Suomessa ja aivan lyhyesti maan itäosassa. Vuodenajalle tyypilliseen tapaan lumi on kuitenkin toistaiseksi sulanut pois.

- Lapissa on käytännössä lunta maassa ainoastaan Kilpisjärvellä. Tunturit, esimerkiksi Levi ja Saariselkä ovat sulia. Aurinko lämmittää vielä sen verran. Päivät ovat niin lämpöisiä, että lumi ei tahdo pysyä maassa, Pouta selittää.

Tällä viikolla Lapissa saattaa kuitenkin tapahtua käänne.

- Nyt Lappi alkaa kylmentyä niin paljon, että siellä alkaa olla mahdollisuuksia pysyväänkin peitteeseen. Lumi voi alkaa pikkuhiljaa kertyä maahan, Pouta ennustaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.