Mainos

"Lumi sekoittanut elämän Britanniassa"

Britannian talvisää on yltynyt ankarimmaksi vuosikymmeniin. Lumimyrskyt ovat levinneet Skotlannista ja Pohjois-Englannista nyt myös Etelä-Englantiin. Satoja kouluja on suljettu, juna- ja lentovuoroja peruttu ja sotilaita komennettu auttamaan lumeen juuttuneita autoilijoita.

Keski-Englannissa Leicesterissa oleva suomalainen Pauliina Keinänen kertoo MTV3:lle, että lunta on satanut viime päivinä harvinaisen paljon.

- Ei sitä lunta ole tullut ihan vähän. Joissakin paikoissa lunta on tupruttanut 30-40 senttimetriä, mikä on jo Suomessakin harvinaista, Keinänen kertoo.

Talvinen sää on vaikuttanut Keinäsenkin elämään.

- Huomiseksi varasin itselleni jopa yön hotelliin, sillä en uskalla lähteä enää töiden jälkeen ajamaan kotiin. Täällähän ei ole minkäänlaisia talvirenkaita käytössä ja teiden auraaminen on aivan lapsenkengissä. Viime vuonna kävi vielä niin huonosti, etä suolakin loppui kesken talven eli teitä ei voitu sorata eikä suolata, Keinänen kertoo.

Lumimyräkkään ei osata varautua

Brittiläiset ovat huonoja varautumaan talvikeleihin etukäteen. Keinäsen mukaan monet jäävät automaattisesti kotiin työstä, jos ulkona näyttää huonolta.

- Kaikki eivät yksinkertaisesti pääse aina työpaikalle, jos tietä ei aamulla aurata. Olemme joutuneet sitten järjestämään etätyötä ja puhelinkonferensseja, jos emme ole kyenneet näkemään toisiamme, Pauliina Keinänen naurahtaa.

Säätiedotukset ovat luvanneet lisää lunta lähipäiviksi Britanniaan. Sää Englannissa ei ole tällä hetkellä kovin kylmä, vaan enimmäkseen nuoskainen. Mittari on Keinäsen mukaan käynyt väillä -6 celsiusasteessa, mikä sekin on Britanniassa harvinaista.

Katso Anette Latva-Piikkilän raportti Cumbriasta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.