Mainos

Lumi sekoittaa edelleen liikennettä Keski-Euroopassa

Useita ihmisiä on kuollut liukkailla teillä sattuneissa kolareissa. Ranskassa ja Espanjassa tuhannet ihmiset ovat olleet ilman sähköä.

Päiväkausia jatkunut lumentulo sotkee yhä tänään liikennettä ja sähkönjakelua Keski-Euroopassa. Liukkailla teillä on sattunut useita auto-onnettomuuksia.

Ranskassa noin 110 000 kotia on ollut ilman sähköä. Pyreneiden vuoristossa 70 000 taloudessa on jouduttu turvautumaan kynttilöihin, kun myräkkä katkaisi voimalinjan. Sähköt ovat olleet poikki lisäksi Keski-Ranskassa 40 000 asunnosta.

Puolassa 12 ihmistä on kuollut liukkailla teillä sattuneissa kolareissa kahtena viime päivänä. Saksassa auto-onnettomuuksissa on saanut surmansa kaksi ihmistä tänään ja kolme eilen. Monia moottoriteitä on jouduttu sulkemaan, ja käytössä olleilla teillä autoilijat ovat juuttuneet kinoksiin. Pelastusyksiköt ovat jakaneet bensiiniä ja juotavaa.

Itä-Saksassa on satanut paikoin 30 senttiä lunta, mutta Berliini on saanut vain ohuen lumipeitteen. Varsovassa lunta on lähes 20 senttiä.

Prahan lentokenttä saatiin tänäaamuna auki 30 tuntia kestäneen sekasorron jälkeen. Sen takia jouduttiin perumaan 400 lentoa.

Talvimyrskyt ovat riepottaneet myös Pohjois-Espanjaa. Tuhannet ihmiset ovat olleet vailla sähköä. Lumi on eristänyt myös joitakin kyliä Galician alueella, jossa jopa nelivetoautoilla on ollut vaikeuksia puskea eteenpäin.

Talvi saapui viimein myös Moskovaan, kun lämpötila laski kymmeneen miinusasteeseen. Kaksi ihmistä on kuollut pakkaseen ja useita muita on viety sairaalaan paleltumien takia. Tiet ovat olleet ajoittain melkein tukossa.

Moskovan Domodedovon ja Vnukovon lentokentät on suljettu saapuvalta liikenteeltä myrskyn takia. Finnairin käyttämä Sheremetjevon kenttä on kuitenkin auki.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.