Mainos

Lumi pysäytti autoilijoita maanteille jopa 12 tunniksi Ruotsissa

Lunta satoi 40-70 senttimetriä hyvin pienellä alueella, mutta se puuroutti liikenteen.

Talven ensimmäiset lumipyryt ovat aiheuttaneet paljon harmia Tukholman seudulla ja Itä-Götanmaalla. Sadat autoilijat viettivät koko viime yön Tukholman ja Nynäshamnin välisellä valtatie 73:lla.

- Tilanne ei ollut sillä tavalla vakava, että joku olisi ollut hengenvaarassa. Mutta sadat autoilijat joutuivat odottamaan keskiviikon vastaisena yönä autoissaan jopa 6-9 tuntia. Heillä ei ollut ruokaa, ja lämpötila laski alle nollan, pelastustöihin osallistunut Södertörnin pelastuslaitoksen varapäällikkö Lars-Göran Udholm kertoi.

Syynä oli epätavallisen voimakas lumipyry Södertörnin alueella, jonka läpi kulkee Tukholman ja Nynäshamnin välinen valtatie 73.

- Tiistai-iltana satoi 40-70 senttimetriä ja hyvin pienellä alueella, mutta se puuroutti liikenteen. Suurin ongelma olivat tielle juuttuneet monet rekat. Tie on niin kapea, että sillä ei pääse ohittamaan. Lisäksi tilanne vaikeutui, kun lumi painoi puita ja kaatoi niitä teiden päälle, Udholm kuvaili tilannetta.

Sumassa seisoi muun muassa linja-auto, jossa oli 10-vuotiaita koululaisia. Koululaiset saatiin yöllä koteihinsa. Tänä aamuna Tukholman paikallisradio haastatteli erästä naista, joka oli ollut jumissa 12 tuntia. Normaalisti hänen työmatkansa kestää puolitoista tuntia.

- Ihmiset nukkuivat autoissa, ja onneksi hyvin harva jätti autonsa tien varteen. Autot olisivat olleet tiellä, kun saimme aura-autot paikalle, Udholm kertoi.

Yön aikana pelastuslaitos ja poliisi toimitti tien avautumista odotteleville ruokaa ja juotavaa.

Pyry katkoi myös sähköjä. Vielä tänään illansuussa Nynäshamnin seudulla oli sähköt poikki 1300 taloudesta.

Toinen paha lumimyräkkä osui hieman etelämmäksi Valdemarsvikin seudulle Itä-Götanmaalla. Siellä oli satanut kertaheitolla lunta 30 senttiä ja tievirasto varoitteli autoilijoita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.