Mainos

Lumi onnistui taas yllättämään autoilijat

Talven ensilumi on taas kerran yllättänyt niin autoilijat, rengasliikkeet kuin poliisinkin.Tällä kertaa syksyn lumisin seutu oli Mikkelin ympäristö Etelä-Savossa, jossa satoi muutamia senttejä lunta aamuyön tunteina. Ensilumen seurauksena kaatunut rekka tukki 5-tien Mikkelin eteläpuolella. Liikenne ohjattiin 3 tunnin ajan vanhaa viitostietä Mikkkelin ohitse pohjoiseen.

Pohjois-Kymenlaaksossa jäätyneet tienpinnat tekivät ajon sen verran hankalaksi, että toistakymmentä autoa suistui ojaan varhain aamulla. Poliisin mukaan liukastumisista selvittiin peltivaurioilla. Tiet olivat jäässä Kouvolan seudulla ajoittain ja keli vaihtui maanteillä täysin yllättäen. Pahimpia paikkoja olivat pääteille johtavat rampit.

Liikenneturmat taas lisääntymässä

Kaikki ei ole keleistä kiinni, myös piittaamattomuus on lisääntynyt liikenteessä ja suunta liikenneonnettomuuksien määrässä uhkaa kääntyä nousuun. Tieliikennekuolemat ovat Liikenneturvan mukaan lisääntyneet hälyttävästi. Liikenteessä menehtyneiden määrä on ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä ylittänyt tavoitetason. Kesäkuussa tapahtunut käänne huonompaan jatkui koko kesän. Elokuussa tieliikennekuolemia oli poikkeuksellisen paljon eli 55. Mikäli kehitys jatkuu samanlaisena vuoden loppuun asti, tieliikenteessä tänä vuonna kuolleiden määrä nousee yli 410:n. Viime vuonna liikenteessä menehtyi 400 ihmistä.

Erityisesti ovat lisääntyneet henkilö- ja pakettiautoliikenteen kuolemat. Ikäryhmistä synkimmät ovat ikääntyneimpien, yli 65-vuotiaiden kuljettajien ja matkustajien liikennekuolematilastot. Myös 50-64-vuotiaiden henkilö- ja pakettiauton kuljettajien ja matkustajien kuolemien määrä on viime vuosina siirtynyt tavoitetason väärälle puolelle.

Jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja mopoilijoiden kuolemat ovat sen sijaan vähentyneet tavoitteen mukaisesti kaikissa ikäryhmissä. Erityisesti ovat vähentyneet ikääntyneiden jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kuolemat.

Kampanja avuksi

Liikenneturva käynnistää lähiviikkoina kampanjan, jolla kansalaisia muistutetaan itsehillinnän, toisten huomioon ottamisen ja sääntöjen noudattamisen merkityksestä liikenteessä. Liikenneministeriössä valmistellaan parhaillaan uutta viisivuotissuunnitelmaa tieliikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Keväällä valmistuvan suunnitelman tavoitteena on, että liikennekuolemat jäisivät alle 250:n vuodessa vuoteen 2005 mennessä.
Asia huolettaa sekä Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvistä että likenneministeri Olli-Pekka Heinosta. He kertoivat näkemyksistään Risto Rämölle MTVn lounasuutisissa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.