Mainos

Lumi aiheutti kaaoksen Kreikassa ja Turkissa

Talven pakkaset ja voimakas lumentulo ovat aiheuttaneet kaaoksen Kreikassa ja Turkissa. Kylmä sää on vaatinut myös ihmishenkiä Turkissa ja Moskovassa.

Runsas lumentulo on aiheuttanut liikennekaaoksen Kreikan pääkaupungissa Ateenassa. Ateenan lentokenttä suljettiin lumen vuoksi, ja kaupunkiin julistettiin poikkeustila.

Ateenaan ryöppysi eilen enemmän lunta kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Sadat autoilijat joutuivat viettämään yönsä autoissa Ateenan ja Thessalonikin välisellä tiellä. Ateenassa pääkadulle satoi 40 sentin lumikerros. Bussiliikenne katkeili ajoittain kaupungissa, ja useita maanalaisen asemia jouduttiin sulkemaan.

Pakkanen on vaatinut myös kuolonuhreja

Talvi on pitänyt otteessaan myös Turkkia. Istanbuliin satoi eilisestä lähtien lähes keskeytyksettä vuorokauden ajan lunta, ja pääkaupungissa Ankarassa oli lauantaina 20 sentin lumikerros.

Neljä ihmistä jäätyi kuoliaaksi Turkin lumimyrskyissä, kaksi Istanbulissa, kaksi maan kaakkoisosassa. Kolme ihmistä puolestaan kuoli Istanbulissa ja pohjoisessa Samsunin kaupungissa liukastuttuaan liukkailla kaduilla.

Turkin television mukaan sotilaita lähetettiin teille auttamaan autoihin saarroksiin jääneitä ihmisiä. Huonon sään vuoksi parikymmentä kansainvälistä lentoa jouduttiin peruuttamaan Istanbulin lentokentällä.

Moskovassa viisi ihmistä paleltui kuoliaaksi viime yönä, mikä nosti koko talven pakkaskuolemien määrän kaupungissa 290:een.

Itävallassa puolestaan löydettiin kaksi kuolleeksi paleltunutta lähellä Salzburgia maan länsiosassa. Kolmas mies löydettiin paleltuneena, ja hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. Lumimyrskyt ovat iskeneet myös Bulgariaan ja Romaniaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.