Mainos

Lumeton talvi sotki suksikaupan – näitä myydään nyt

Lumeton talvi on pakottanut talviurheiluvälinekaupan polvilleen Etelä-Suomessa.

Helsingissä suksiin erikoistuneen Kalle Sportin myyjä Mikko Nordström myöntää, että murtomaasuksia myydään nyt vähemmän kuin viime vuonna vastavaan aikaan, jolloin maa oli valkea. Tohinaa myymälässä on kuitenkin suksihuollon puolella.

– Ihmiset huollattavat suksiaan kauden lumikelejä varten eli asiakkaat kyllä uskovat talven vielä saapuvan. Toisaalta, jos lumen tulo tästä vielä viivästyy, ihmiset jättävät suksihuollot ja mahdolliset hankinnat ensi vuoteen, Nordström ennakoi.

Nordstöm arvioi, että murtomaasuksikauppa käy heillä nyt noin 30 prosenttia huonommin kuin normaalitalvena.

Suomenojan Intersportin myymäläpäällikkö Ari Välimäki kertoo, että urheiluvälinekauppa käy tällä hetkellä heikosti. Samaa valittelee kauppakeskus Sellon myymäläpäällikkö Mikko Kanerva.

Luistimia lähes entiseen malliin

Ainoastaan luistimia menee molemmissa kaupoissa lähes entiseen malliin, sillä lajia voi harrastaa myös sisällä. Myös sisäliikuntaväline- ja -vaatekauppa käy normaaliin tahtiin. 

– Lumeton talvi vaikuttaa kyllä lähes kaikkien lajiryhmien myyntiin. On kyllä todella kuollutta, Välimäki myöntää.

Intersportin Välimäen mielestä edes alennusmyynnit eivät nyt vaikuta välinekauppaan piristävästi.

– Silloin kun kelejä ei ole, edes alennukset eivät auta. 

Välimäen mukaan laskettelusuksikauppa käy hieman murtomaasuksikauppaa paremmin. Asiakkaat saattavat ostaa uudet laskettelusukset hiihtoloman varalle Lappiin tai Alpeille. Suksikauppa käy Välimäen mukaan useita kymmeniä prosentteja heikommin kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kanerva puolestaan arvioi, että Top Sportissa suksikauppa käy puolet viime vuotista huonommin. 

Välimäki uskoo, että luminen talvi tulee ennemmin tai myöhemmin. 

– Toivossa on mukavampi elää kuin epätoivossa!

Polkupyöräkauppa käy tuplana

Lumeton talvi tuntuu piristäneen polkupyörien myyntiä - ainakin niihin erikoistuneissa myymälöissä. Suomen Polkupyörätukun toimitusjohtaja Jari Elamo kertoo, että joulukuussa polkupyöriä myyntiin heillä tuplasti enemmän viime joulukuuhin verrattuna. 

- Talvipyöräilystä on viime aikoina puhuttu paljon, joten ihmiset ostavat talviseen työpaikkapyöräilyyn soveltuvia välineitä. Lasten polkupyöriä meni tavanomaista enemmän myös pukinkonttiin, Elamo kertoo.

Pyörien lisäksi pyöräilyyn liittyvää rekvisiittaa menee kaupaksi.

– Heijastimia, ajovalaisimia, lämpimiä ajoasuja, käsineitä, kypärämyssyjä ja kaikkea tätä meillä on myyty, Elamo listaa.

Polkupyörissä mennen kesän mallistoa myydään talvisin - varsinaisen sesongin ulkopuolella - alennuksella. Polkupyörien myyntihuippu ajoittuu edelleen keväälle huhti-toukokuulle.

Intersport ja Top-Sport eivät ole talven polkupyörämyynnissä mukana, sillä ne  myyvät polkupyöriä pääasiassa ainoastaan sesonkina.

– Meillä ympärivuoden työmatkapyörinä käytettäviä cyclocross-pyöriä myydään vain keväisin ja kesäisin. Talvisin myymälässä on lähinnä hiihtotarvikkeita, Intersportin Välimäki sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.