Mainos

Lumet hupenivat vesisateessa jopa 35 senttiä

Loppuvuoden lauhtuminen ja vuodenvaihteen vesisateet sulattivat lumia reippaasti maan etelä- ja länsiosassa. Lumet hupenivat monin paikoin yli 20 senttimetriä.

Helsinki-Vantaan lentoasema oli jouluna Suomen lumisin paikka, mutta lumipeite oheni reilussa viikossa 35 senttimetriä. Joulupäivänä lentoasemalla oli lunta 68 senttimetriä, tänään enää 33 senttimetriä. Kemiönsaarella puolestaan lumipeite oli tänä aamuna 34 senttimetriä ohuempi kuin viikko sitten. Tapaninpäivänä siellä oli lunta vielä 52 senttimetriä, nyt 18 senttimetriä.

Lumipeite on ohentunut viikossa yli 20 senttiä myös Helsingin Kumpulan ja Kaisaniemen havaintopisteissä sekä Salossa, Turussa, Porvoossa ja Kouvolassa.

Vähiten lunta on nyt maan lounaisosassa ja Ahvenanmaalla. Turun Artukaisissa lumipeitteestä oli tänään jäljellä enää neljä senttimetriä, kun viikko sitten lunta oli vielä 28 senttiä. Ahvenanmaalla Jomalan havaintoasemalla ja Utön saarella lunta ei ollut aamulla enää ollenkaan.

– Vesisade saa lumen hupenemaan huomattavasti nopeammin kuin pelkät plusasteet. Vuodenvaihteessa vettä satoi etelässä ja lännessä reilusti, toteaa MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Pohjoisessa lunta on sen sijaan tullut lisää. Luoteis-Lapissa lunta on yleisesti yli 50 senttimetriä.

Eniten lumipeite on kasvanut viikon aikana Pudasjärvellä, 26 senttimetriä. Siellä lumensyvyys on nyt 47 senttimetriä. Lumipeite on kasvanut yli 20 senttimetrillä viikossa myös Rovaniemellä, Savukoskella ja Sodankylässä. Eniten lunta on Kittilän Pokassa, 74 senttimetriä.

Joulukuussa lunta oli monin paikoin keskimääräistä enemmän. Nyt lumensyvyys on lähellä ajankohdan keskiarvoja.

Lumitilannetiedot löytyvät MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa sadetutka, tiesää, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.