Mainos

Lumenveiston Suomen mestarit valittiin Kemissä

Lumestakin voi tehdä näyttävää taidetta. Lumenveiston Suomen mestarit valittiin tänään Kemissä kolmessa eri kilpailusarjassa.

Kilpailuihin osallistui yhteensä 13 joukkuetta ja noin 30 veistäjää eri puolilta maata. Kilpailun teemana oli pelit. Kilpailua käytiin kolmessa sarjassa; soolo, taide ja toiminta.

Soolosarjan voittajaksi julistettiin Riitta Matikaisen teos ”Pallotellen”. Taidesarjan kultamitalin sai Team Icemen Kouvolasta. Tuomaristo kehui "Ihan hanurista" -teosta huolitelluksi ja teknisesti taidokkaaksi.

Toimintasarjaan saatiin tuomariston mukaan leikkiin houkuttelevia veistoksia. Parhaaksi valittiin maukkulalaisen Team Harakan ”Äkänen lasku”. Teoksessa jo kaikille suomalaisille enemmän tai vähemmän tutuksi tullut vihainen lintu, mistä oli mahdollisuus myös liukua alas teokseen rakennetun liukumäen avulla.

Kemin Matkailu Oy:stä kerrotaan, että veistokset jäävät esille Kemin keskustaan talven ajaksi. Ne poistetaan sitä mukaa, kun veistosten kunto niin vaatii.

Kemin Täikönaukion puistoon rakennetut toimintasarjan työt ovat lisäksi leikkijöiden käytössä, koska toimintasarjassa toivottiin lasten leikkeihin sopivia lumiveistoksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.