Mainos

Lumelle tulossa kyytiä – maa mustaksi lähes Oulua myöten

Ensi viikolla sää on lauhaa, harmaata ja kosteaa lähes koko maassa. Viikonloppuna alkanut lauhtuminen jatkuu alkuviikon ajan ja luvassa on tihkusateiden lisäksi kunnon sateita.

– Alkuviikolla maan yli kulkee sadealue. Sateita tulee vetenä Lapin rajalle asti. Lapissa voi tulla myös räntää ja lunta. Pääasiassa sateet ovat vettä, mikä tarkoittaa, että lumet hupenevat hetkessä, ennustaa MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat lähes koko maassa muutaman plusasteen puolella heti sunnuntaista lähtien.

– Etelässä lämpötilat ovat 5–10 asteen välillä yötä myöten. Maan keskiosassa lämpötilat ovat myös viiden asteen vaiheilla ja Lapissa ollaan nollan tienoilla. On noin viisi astetta tavanomaista lämpimämpää.

Sään lauhtumisen takia etelässä ei vältättämättä turhaan tarvitse kiirehtiä talvirenkaiden kanssa.

– Talvirenkaille ei ole hirveästi käyttöä ensi viikolla. Eli jos ei ole ehtinyt niitä vielä vaihtamaan, niin etelässä ei tarvitse hoppuilla. Kannattaa silti muistaa, että säässä voi tapahtua nopeakin käänne ja lumisateita voi tulla etelämpänäkin jos sää kylmenee loppuviikolla, muistuttaa Jokela.

Jokelan mukaan ensi viikolla useampi päivä on harmaa.

– Auringon ystäville ei ole herkkua luvassa. Aurinkoa ei nimittäin ennusteen mukaan nähdä moneen päivään. On tasaisen harmaata, tihkusateista ja suoraan sanottuna synkkää, Jokela sanoo.

Loppuviikosta viilenee jälleen.

– Loppuviikolla voi tapahtua uusi kylmeneminen. Siihen asti on kuitenkin luvassa lauhaa säätä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.