Mainos

Lukutoukille helpotusta - oma sivu mtv3.fi/kirjat

Uusia kirjoja ilmestyy enemmän kuin kukaan ikinä jaksaisi lukea: peräti yli 12 000 vuodessa, yksin suomen kielellä. Suuri osa nimikkeistä on toki yksittäisjulkaisuja, mutta pelkästään suurten ammattikustantamojen julkaisemaa yleistä kirjallisuuttakin tulee myyntiin 4 000 nimikettä vuodessa. Sitäkään määrää ei kukaan pysty lukemaan. Kuluttajan valintaa ei aina helpota edes takakannen teksti – se tuntuu yleensä kritiikittömältä myyntipuheelta.

Kirjan ostajan ja kirjaston asiakkaan valinta perustuukin usein eri puolilta mediaa löytyviin arvosteluihin ja kommentteihin, kirjailijan herättämään kiinnostukseen tai viidakkorumpujen välittämään maineeseen.

Nyt käynnistyvä sivusto www.mtv3.fi/kirjat lupaa helpotusta kirjallisuusuutisten sirpaleisuuteen. Sivu kokoaa yhteen kaiken MTV MEDIA:ssa ilmestyvän tiedon kirjoista ja kirjailijoista. Sivulla esitellään mielenkiintoisimmat uutuuskirjat, kommentoidaan niitä ja näytetään kirjailijoiden viimeaikaiset haastattelut. Äänikirjojen luomaa, toisen asteen taidetta kuunnellaan ja kommentoidaan, sähköistä kirjallisuuden levitystä seurataan ja arvioidaan.

Julkkiksia ja fiksuja toimittajia

Kommentoijina on joukko tunnettuja lukutoukkia, aktiivisesti yhteiskuntaa seuraavia ihmisiä: mm. kaksi Erkkiä, yksi Päivi, yksi Hilkka, yksi Sakari ja useita MTV3:n uutistoimittajia. Ja pian 13 vuotta täyttävä Aurora. He kertovat suoraan oman mielipiteensä uutuuskirjoista.

Sivu ei ole kirjallisuustieteellistä kritiikkiä, eivätkä kommentoijat ole akateemisenvakavalla asialla vaan he kertovat omasta lukukokemuksestaan, omalla nimellään. He ovat riippumattomia kustantajista ja jälleenmyyjistä.

Kaikki tv-jutut löytyvät täältä

Sivun videopankkiin kootaan kaikki uutis- ja ajankohtaisohjelmien tämän vuoden uutiset kirjailijoista ja kirja-alasta, 45 Minuuttia -ohjelman Lähikuvat, Huomenta Suomen kirja-aamut ja MTV MEDIA:n kirjallisuusohjelmat kuten AVA-kanavan Kirjan takana sekä Studio55:n lukupiiri. Myös Maikkarin netin kirjallisuusuutiset linkittyvät tälle sivulle. Yhden pysäkin kautta löytyy kaikki, mitä kirjallisuudesta kiinnostuneen – tai elämästä itsestään kiinnostuneen pitää tietää.

Jokainen halukas voi osallistua sivun oman facebookin kautta keskusteluun, tuoda uusia näkökulmia – kuumimmat puheenaiheet nostetaan MTV3 Uutisiin ja Huomenta Suomen keskusteluihin.

Näin lukevat ihmiset luovat yhdessä uusia tapoja tarkastella maailmaa ja saattavat löytää jotakin aivan uutta.

Kokoamalla uutiset kaikilta kanavilta ja tarjoamalla yleisölle Facebook-sivulla mahdollisuuden osallistua sisällön tuottamiseen mtv3.fi/kirjat on tähän asti laaja-alaisin erikoisalansa multimedia-saitti.

Tutustu sivustoon: mtv3.fi/kirjat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.