Mainos

Lukuisia vihjeitä pommi-iskusta, evakuoinnissa turha viive?

Liittovaltion poliisi FBI on saanut runsaasti soittoja Atlantan pommi-iskun silminnäkijöiltä. Todistajien puhelinsoittoja on otettu vastaan yli 900.

Pommi-iskun tekijästä ei toistaiseksi ole tietoa. Syylliseksi epäillään ainakin radikaaleja oikeistolaisia amerikkalaisjärjestöjä.

Poliisi harkitsee pommiuhkauksen nauhoituksen julkaisemista. Sen sijaan epäillyistä henkilöistä tehtyjä piirrosluonnoksia ei tässä vaiheessa ole julkaistu. Ranskan televisio esitti kuitenkin illalla piirrosluonnokset kahdesta valkoisesta miehestä, jotka ovat voineet olla iskun tekijöinä.

Atlantan poliisi sai pommivaroituksen aiemmin?

Amerikkalaisen televisioyhtiö NBC:n mukaan Atlantan poliisi sai varoituksen lauantaina Olympia-alueen puistossa räjähtäneestä pommista kymmenen minuuttia aikaisemmin kuin mitä se on kertonut. Ilman tiedonkulun viivytystä alue oltaisiin voitu tyhjentää ajoissa.

NBC:n uutiset sanoo perustavansa tietonsa kolmeen hyvin luotettavaan lähteeseen. Tieto pommivaroituksesta kulki NBC:n mukaan poliisijohdolle hitaasti, eikä alueen poliisipartioita saatu ajoissa hälytettyä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.