Mainos

Luksusmatkoja ihmeellisen halvalla - Kuluttajavirasto muistuttaa pelisäännöistä

Luksusmatka muutamalla satasella? Kuulostaako oudolta? MTV3 Uutiset sai vinkin Etu-Travelin mainostamista erikoisen halvoista luksusmatkoista Turkkiin. Vinkin antaja ihmetteli yrityksen toimintaa, sillä se ei esimerkiksi ole rekisteröitynyt Suomeen.

Firman toiminta on herättänyt ihmettelyä myös internetin keskustelupalstoilla. Yhtiö tarjoaa matkoja muun muassa suomen kielellä.

Suomen Kuluttajavirastolle yritys ei kuitenkaan ole kuin pintapuolisesti tuttu.

– Meidän korviimme ei ole kantautunut mitään hälyttävää, sanoo Kuluttajaviraston lakimies Petteri Lehtonen.

Lehtosen mukaan suomen kielellä puhelinpalveluja tarjoava yritys ei välttämättä sijaitse Suomessa. Ihmettelyn aihe Etu-Travelkin on rekisteröitynyt ja asettanut vakuuden Ruotsissa.

– Yritys on perustettu ja toimii Ruotsissa ja Ruotsin lainsäädännön mukaan, Lehtonen kertoo.

Kaikissa maissa ei ole vakuusjärjestelmiä

Ruotsin lain mukainen matkatakuu muistuttaa suomalaista. Kuluttajaviraston Lehtonen kehottaa kuitenkin kaikkia valmismatkalle lähtijöitä varmistamaan matkaa tarjoavan matkatoimiston luotettavuuden matkatoimistorekisteristä Kuluttajaviraston nettisivuilta.

Jos matkanjärjestäjä ei ole rekisterissä, kuluttajan oma vastuu korostuu. Ongelmatapauksissa eteen voi tulla asioimista vieraalla kielellä.

– On äärettömän tärkeää selvittää, missä yritys toimii. Euroopassa on vakuusjärjestelmät, mutta kovin monessa muussa maassa ei ole. Jos käy oikein köpelösti ja mennään konkurssiin, sitten joutuu toimimaan esimerkiksi ruotsalaisen viranomaisen kanssa, Lehtonen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.