Mainos

Luksushuvilabisnes ei laamannu talouskriisistä

MTV3 - Mikko Niimes

Levi Spirit –luksushuvilakonseptin Internet-sivuilla kerrotaan seuraavasti: “Huvilat myydään yksityishenkilöille ja yrityksille pääsääntöisesti sijoituskohteina. Ansaintalogiikka syntyy huviloiden vuokraustoiminnasta oman käytön ulkopuolella”.

Talouskriisin takia vuokratuottotavoitteet jäävät toivottua alemmaksi, mutta tuottoa sijoittajille tulee silti.

– Yritysten Lapin matkailu on vähentynyt kulujen leikkausten takia. Voimme kuitenkin olla kohtuullisen tyytyväisiä, sillä vuokratuotot huviloiden omistajille tulevat olemaan ensimmäisen täyden kauden osalta noin 7-8 prosenttia sijoitetulle pääomalle, projektin toista pääomistajaa edustava Ilkka Kilpimaa kertoo MTV3.fi:lle.

Kilpimaan mukaan huviloiden myynti on tällä hetkellä hidasta, koska pankit ovat kiristäneet lainaehtoja ja huviloiden vakuusarvot pankkien näkökulmasta ovat laskeneet vuoden takaisesta 10-20%.

– Kauppoja on tehty miltei 15 miljoonalla eurolla ja me olemme olosuhteisiin nähden melko tyytyväisiä.

Kauteen 2011-2012 mennessä Levi Spiritin visio on saada puolet asiakkaistaan ulkomailta. Kilpimaa sanoo, että talouskriisiä suurempi haaste onkin tavoittaa ulkomaalaisia asiakkaita.

– Talouskriisi ei ole ylipääsemätön ongelma, koska Levi Spirit -tyyppiselle hankkeelle riittää kysyntää Euroopasta, Venäjältä ja Aasiasta. Talouskriisiä suurempi ongelma on se kuinka ulkomaalaiset tavoitellun kohderyhmän asiakkaat tavoitetaan.

Levi Spiritin taustalla ovat muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänne ja liikemies Jussi Salonoja, molemmat omien yhtiöidensä kautta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.