Mainos

Luksus loistaa Shanghain valtavassa autonäyttelyssä

Parhaillaan meneillään olevilla Shanghain 15. Automessuilla on ensiesittelyssä peräti 111 uutta automallia.

Kiinalaisten valmistajien lisäksi eurooppalaiset ja japanilaiset ja amerikkalaiset ovat vahvasti esillä. Kaiken kaikkiaan paikalla on yli 2000 näytteilleasettajaa. Kävijöitä odotetaan viikon aikana noin 800 000.

Kiinan automarkkinat ovat olleet monille suurille autonvalmistajille jo vuosikausia pelastus ja ainoa tukeva oljenkorsi selviytymistaistelussa. Kiinassa myydään ja valmistetaan vuodessa noin 20 miljoonaa autoa. Myynnin kasvu on mm. saksalaisvalmistajilla kaksinumeroinen, luksusautojen myynnissä vieläkin kovempaa. Superrikkaita kun Kiinassa riittää satoja tuhansia.

Shanghain autonäyttelyä on sanottu maailman tärkeimmäksi autoalan katselmukseksi, koska Kiina on jo neljän vuoden ajan ollut maailman suurin ja nopeimmin kehittyvä automarkkina. Näyttelytilaa on runsaat 260 000 neliötä.

– Halusimme esitellä uutuusmallimme Rolls Royce Alpine Trial Centenary –malliston ja Wraithin juuri täällä. Meille Kiina on jo toiseksi suurin markkina heti Yhdysvaltojen jälkeen ja nousee pian jo sen ohikin, kertoo Rolls Roycen Kiinan johtaja Henrik Wilhelmsmeyer.

– Ostajakunta poikkeaa Kiinassa vähän muista maista sikäli, että se on nuorempaa, keski-ikä on noin 40 vuotta.

Juuri julkaistun varallisuustilaston mukaan Kiinassa on 64 500 ihmistä, joiden varallisuus on yli 12 miljoonaa euroa. Heistä 80 prosenttia on yrittäjiä.

Lamborghini juhlii Shanghaissa 50-vuotista taivaltaan. Ensiesittelyssä on 7-vaihteinen , 740 hevosvoimainen Veneno, jonka huippunopeus on 354 km/h. Sen myyntihinta on noin 3,5 miljoonaa euroa. Kiinassa Venenon ostajia olisi enemmän kuin tehdas pystyy toimittamaan.

Saksalaiset markkinajohtajia

Saksalaiset autonvalmistajat ovat tällä hetkellä markkinajohtajia 18,4 prosentin osuudella. Japanilaiset merkit tulevat seuraavana reilun 16 prosentin osuudella. Niiden suosiota on laskenut Kiinan ja Japanin väljä kiristävä saarikiista. Amerikkalaisautot ovat kolmantena (11,7%), korealaiset neljäntenä (8,7%) ja ranskalaismerkit viidentenä (2,8%).

Saksalaisautoista suosiotaan on kasvattanut eniten Audi, viime vuonna peräti 29,6 %. Tänä vuonna uusien autojen myynnin ennustetaan kasvavan noin 7 %.

– Mercedes-Benzin usko Kiinan markkinoihin jatkuu vahvana. Se aikoo lähivuosina perustaa Kiinaan historiansa suurimman tehtaan. Investoinnin arvo on yli 3 miljardia euroa. Se aikoo lisäksi avata myös 75 uutta myymälää.

Toyota panostaa edelleen kovasti hybridi-autoihin. Yli 5 miljoonan myydyn hybridin raja on jo rikottu ja 14% myydyistä autoista on jo hybridejä maailmanlaajuisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.