Lukko romahti KooKoon käsittelyssä, KalPa jatkoi väkeviä otteitaan

Jääkiekkoliigan kärkipaikkaa pitävä Lukko romahti tiistaina KooKoon käsittelyssä. Kotijoukkue KooKoo kurmootti Lukkoa peräti 7–2.

Tappio oli kuusi edellistä otteluaan voittaneelle Lukolle vasta kauden toinen.

KooKoo pohjusti voittonsa tekemällä toisessa erässä viidessä minuutissa ja 18 sekunnissa neljä maalia. Kotijoukkue johti tuolloin 4–0.

KooKoosta unkarilaishyökkääjä Vilmos Gallo teki ottelussa 1+2 pistettä ja ruotsalaishyökkääjä Erik Karlsson iski kaksi maalia.KooKoolle voitto oli kolmas peräkkäin. Noin puolitoista viikkoa sitten Lukko oli voittanut KooKoon 4–1.

Lukon rinnalle sarjakärkeen nousi JYPin vieraissa 6–2 kaatanut Ilves. Hyökkääjä Arttu Ruotsalainen rohmusi Ilveksestä 2+2 pistettä. Liigassa toisena oleva Ilves on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

KalPan vahva syksy jatkuu

KalPa kipusi sarjataulukossa kolmanneksi, kun se peittosi kotijäällään TPS:n 5–3.

KalPan keskushyökkääjä Miikka Pitkänen teki 1+2 pistettä. TPS:stä kolmesti osunut Markus Nurmi iski hattutempun.Hyvin kauden aloittanut KalPa otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Se on pelannut vasta kuusi ottelua, koska kuopiolaisjoukkue oli välillä karanteenissa korona-altistuksen takia.

KalPa oli pelannut edellisen liigaottelunsa puolitoista viikkoa sitten ja palasi joukkueharjoituksiin vasta maanantaina.

Ässät kukisti kotikaukalossaan Sportin voittolaukauskisan jälkeen 3–2. Ratkaisuosuman iski Ässien Peter Tiivola.

KooKoo ja Ässät ovat kotivoittojensa jälkeen samassa pistemäärässä kuin KalPa. KalPan pistekeskiarvo 2,50 on kuitenkin huomattavasti korkeampi kuin KooKoon 1,88 ja Ässien 1,50.