Mainos

Lukivaikeuksista kärsivä teini auttoi kuuromykkää miestä pitkällä lennolla – liikuttava ele kerää kiitosta

0:43

Teini-ikäinen Clara Daly kommunikoi kuuron ja sokean miehen kanssa lennolla. Daly oli matkustamassa Alaska Airlinesin lennolla äitinsä kanssa Bostonista Los Angelesiin.

Koneen matkustamohenkilökunta oli aiemmin etsinyt lennolta sellaista matkustajaa, joka pystyisi kommunikoimaan kuurosokean Tim Cookin kanssa. Cook oli matkalla lennon välilaskupaikkaan Portlandiin vierailtuaan sisarensa luona Bostonissa.

Hän oli aiemmin opiskellut amerikkalaista viittomakieltä helpottaakseen lukivaikeuttaan ja kertoi CNN:lle, että viittomakieli oli ”aina kiehtonut häntä”.

Daly kutsui matkustamotyöntekijän paikalle ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi. Hän kommunikoi amerikkalaisen viittomakielen sormiaakkosia käyttäen Cookin kanssa kolmesti lennon aikana.

Hän muun muassa kertoi Cookille kellonajan, kysyi, tarvitsiko tämä vettä ja muuten vain jutteli hänen kanssaan. Hän keskusteli myös muun muassa Cookin menneisyydestä myyjänä ja omista tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Yli puoli miljoonaa Facebook-jakoa – lentoyhtiö kutsui enkeliksi

Dalyn tarjoama apu ei jäänyt muilta huomaamatta. Lennolla matkustajana ollut Lynette Scribner otti kuvan Dalysta kommunikoimassa Cookin kanssa ja jakoi kuvan Facebookissa.

Scribnerin päivitystä on jaettu yli puoli miljoonaa kertaa.

– Maailmassa on vielä hyviä ihmisiä, jotka ovat valmiita huolehtimaan toisista, Scirbner kirjoitti.

Myös lentoyhtiö Alaska Airlines reagoi tapahtuneeseen. Yhtiö kirjoittaa blogissaan Cookin olleen erittäin innoissaan siitä, että lennolla oli joku, jonka kanssa hän voi kommunikoida. Yhtiö myös kuvaili Dalya enkeliksi.

Daly kertoo, että hänen saamansa yhteydenotot sosiaalisessa mediassa ovat valtaisan ihania.

– Toivon, että tämä auttaa ihmisiä tajuamaan, että maailmassa, jossa elämme on meidän joikaisen velvollisuus auttaa toisiamme, Daly sanoo.

Cook asuu eläkeläisyhteisössä Portlandissa ja häntä oltiin Portlandin kentällä vastassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.