Mainos

Lukiolaisten liitto vaatii tehokkaampaa Eurooppa-opetusta

Suomen kouluihin pitäisi kehittää nykyistä tehokkaampi Eurooppa-opetuksen järjestelmä, arvioi Suomen lukiolaisten liitto. Lukiolaisten mukaan EU koetaan usein etäiseksi instituutioksi. Liiton mielestä tehostettu Eurooppa-opetus lieventäisi tätä ongelmaa.

Liitto arvioi, että lukioihin esitetty uusi tuntijako lisäisi yhteiskuntaopin opetusta. Muutos mahdollistaisi myös entistä syvällisemmän Eurooppa-tietouden opettamisen. Lukiolaisten liitto korostaa lisäksi, että Euroopan unionia koskevaa tietämystä voidaan parantaa oppilaitostasolla kehittämällä ja lisäämällä opiskelija- ja opettajavaihtoa.
Vaikka eurooppalaisen yhteistyön tulokset ovat liiton mielestä suurimmalta osin kannatettavia, se suhtautuu varauksella koulujärjestelmien harmonisoimiseen. Koulujärjestelmiä tulisi liiton mukaan päinvastoin kehittää edelleen kansalliset erityispiirteet huomioon ottaen.

Tänään vietetään eri puolilla Eurooppaa virallista Eurooppa-päivää. Eurooppa-päivänä eri puolilla Suomea järjestetään aiheeseen liittyviä tapahtumia. Päivän teemoja ovat tänä vuonna Pohjoinen ulottuvuus ja eurooppalainen identiteetti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.