Mainos

Lukiolaisten liitto suomii koulujen opinto-ohjausta

Reilut 30 000 lukio-opiskelunsa päättävää sai valkolakin tunnustuksena suorittamastaan ylioppilastutkinnosta. Noin 700 kirjoituksissa onnistunutta joutuu kuitenkin odottamaan lakin saantia ensi lukuvuoteen, koska heiltä puuttuu pakollisten kurssien opintosuorituksia. Pääsyynä tähän Suomen lukiolaisten liitto pitää useimpien lukioiden riittämätöntä opinto-ohjausta.

Opetushallituksen viime vuonna teettämän tutkimuksen mukaan vain 36 prosenttia lukiolaisista oli saanut mielestään riittävästi ohjausta opinnoissaan. Lukiolaisten liiton tänä keväänä tekemän oppilaskuntakyselyn tulokset ovat samansuuntaisia: alle puolet (45,5 %) vastanneista oppilaskunnista ilmoitti, että heidän lukiossaan on riittävästi opinto-ohjausta.

Lukiolaisten liitto vaatii, että jokaisessa lukiossa on oltava yksi täysipäiväinen, pätevä opinto-ohjaaja 200 opiskelijaa kohti. Nyt joka neljäs opinto-ohjaaja on epäpätevä.

- Hyvällä opinto-ohjauksella voitaisiin myös lyhentää lukion päättämisen ja korkeakouluopintojen aloittamisen välistä yli kahden vuoden siirtymäaikaa, Lukiolaisten liitto huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.