Mainos

Lukiolaisten liitto: Parempaa opinto-ohjausta lukioihin

Suomen Lukiolaisten liitto on huolissaan tuoreesta kyselystä, jonka mukaan läheskään kaikki kevään ylioppilaat eivät tiedä mille alalle suuntaisivat.

Suomen Lukiolaisten liitto perää parempaa opinto-ohjausta lukioihin. Jokaisen pitäisi saada sekä ryhmä- että henkilökohtaista ohjausta koko lukion ajan. Liitto on huolissaan tuoreesta kyselystä, jonka mukaan läheskään kaikki kevään ylioppilaat eivät tiedä mille alalle suuntaisivat.

Opetusministeriön Opintoluotsi.fi-koulutuspalvelun tekemän kyselyn mukaan kaksi kolmesta kevään ylioppilaasta haluaa opiskella jatkossakin, mutta vain joka toinen tietää, mikä ala kiinnostaa.

Suomen Lukiolaisten liiton mukaan tulokset osoittavat, ettei lukion jälkeisiin opintoihin keskittyvä opinto-ohjaus ole täysin kunnossa.

- On hälyttävää, että vain vähän yli puolet kyselyyn vastanneista on saanut tietoa jatko-opiskelumahdollisuuksista koulun opinto-ohjaajalta. Nykyisin opiskelu- ja niistä seuraavia ammattivaihtoehtoja on niin monia, että kaiken niistä tarjolla olevan tietomäärän kahlaaminen läpi ilman apua on kohtuuton vaatimus, sanoo liiton puheenjohtaja Tiina Niemi.

Opintoluotsin kyselyyn vastasi miltei 2400 tämän kevään abiturienttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.