Mainos

Lukiolaisilla tänään työnseisaus

Lukiolaiset menivät tänään lakkoon, sillä oppilaat vaativat lisää valinnaisuutta ylioppilaskirjoituksiin. Lakko pysätti koulutyön hetkeksi aamupäivällä suurimassa osassa Suomen lukioita.

Lukiolaisilla oli tänään aamupäivällä noin 15 minuutin työnseisaus. Osallistujia oli enimmillään 40 000. Tempauksella lukiolaiset osoittivat tukeaan ylioppilastutkinnon uudistamiselle.

Mielenilmauksen taustalla on ylioppilastutkinnon rakennekokeilu, joka on ollut kokeilukouluissa käytössä jo vuodesta 1995. Siinä vain äidinkieli on pakollinen ylioppilasaine. Muut kirjoitettavat aineet voi valita vapaasti useamman aineen joukosta. Tällöin esimerkiksi ruotsinkielen kirjoittamisestakin tulee vapaaehtoista. Lukiolaistenliitto vaatii nyt tämän kokeilun vakinaistamista ja käyttöönottoa kaikissa kouluissa.

Suomen lukiolaistenliiton puheenjohtajan Petja Orren mukaan oppilaat eivät ole ruotsin opiskelemista vastaan vaan valinnan vapauden puolesta. Kokeilukouluissa ruotsin kielen kirjoittamisen vapaaehtoisuus on Lukiolaisten liiton mielestä parantanut ruotsin kirjoitustuloksia ja lisännyt ruotsin kirjoittavien motivaatiota.

Lukiolaisten liitossa uskotaan, että tämän päiväisestä työnseisauksesta ei tule olemaan ongelmia opettajien ja rehtoreiden kanssa, sillä myös monet lukioiden rehtorit kannattavat uudistusta.

Haatainen lupailee päätöstä jo keväällä


Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan mitään päätöksiä ylioppilastutkinnon uudistamisesta ei ole vielä tehty.

Haatainen lupaa ratkaisua ylioppilaskirjoituksia koskevaan kiistaan huhtikuun aikana. Opetusministerin mukaan esitys ylioppilaskirjoituksista on parhaillaan lausuntokierroksella.

-Elokuussa lukion aloittavat tietävät minkälaisen ylioppilaskokeen kautta tulevat valmistumaan, Haatainen kuitenkin lupasi.
(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.