Mainos

Lukiolaiset pettyivät uuteen tuntijakoon – "Vaikea tälle on pitkää ikää ennustaa"

Suomen Lukiolaisten Liitto on pettynyt valtioneuvoston hyväksymään uuteen lukion tuntijakoon. Liiton mukaan pitkään hiottu asetus ei lopulta tarjoa kovinkaan merkittäviä uudistuksia.

– Alkuvuodesta lausuntokierroksella olleessa työryhmän esityksessä visioitu ajatus oppiainekoreista olisi vienyt lukiota rohkeasti eteenpäin. Lisäksi ajatus oppiainerajoja ylittävistä ilmiöpohjaisista teemakursseista on tuhottu määrittelemällä kursseja epätarkoituksenmukaisella tavalla, sanoo liiton puheenjohtaja Otto Ahoniemi.

SLL ihmettelee uusien teemaopintojen varsin tarkkaa määrittelyä, sillä sisältöjen työstö on ollut tähän asti Opetushallituksen vastuulla. Nykyiseen tuntijakoon verrattuna pakollisten kurssien määrä on pysynyt ennallaan.

– Olemme toivoneet pakollisuuden vähenemistä yhtenä ratkaisuna lukiolaisten kokemaan kuormittuneisuuteen. Samalla lukiolaiselle annettaisiin enemmän tilaa löytää omat vahvuusalueensa ja panostaa niihin, Ahoniemi toteaa.

Ensimmäisen matematiikan kurssin muuttaminen kaikille yhteiseksi saa liitolta kiitosta.

– Yhteinen matematiikan opintokokonaisuus antaa toivottavasti yhä useammalle hyvän pohjan tehdä ratkaisu pitkän ja lyhyen matematiikan välillä. Erityisesti toivomme, että tällä saadaan vähennettyä matematiikan opiskelun sukupuolittuneisuutta, kiittelee Ahoniemi.

Ahoniemen mukaan lukiokoulutuksen sisältöjen ja toimintatapojen pitäisi vastata paremmin yhteiskunnan muutokseen.

– Tehdyillä viilauksilla ei vielä viedä lukiota tulevaisuuteen. Seuraavaksi käynnistyvässä opetussuunnitelman perusteiden laadinnassa on rakennettava kokonaisuus, joka ei pelkästään kestä aikaa vaan reagoi sen mukana. Nyt hyväksytylle tuntijaolle on vaikea ennustaa pitkää ikää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.