Mainos

Lukiolaiset: Parannuksia kouluhyvinvointiin

Suomen Lukiolaisten Liiton huipputapaamisessa julkistetun Lukiolaisjulistuksen avulla halutaan luoda nuorten omat standardit lukioiden kehittämiseen.

Lukiolaiset vaativat pikaisia parannuksia opiskeluolosuhteisiinsa.

Helsinkiin kokoontuneet lukioiden oppilaskuntien edustajat ovat hyväksyneet Lukiolaisjulistuksen, jossa vaaditaan resursseja lukiokoulutuksen parantamiseksi sekä uudenlaista ajattelua lukiojärjestelmän kehittämiseen.

Suomen Lukiolaisten Liiton huipputapaamisessa julkistettu julistus on järjestyksessään ensimmäinen, ja se linjaa oppilaskuntien tulevan vuoden tärkeimmät tavoitteet.

- Lukiota on liian pitkään kehitetty kuntatalouden, aluepolitiikan ja rankinglistojen ehdoilla. Lukiolaisjulistuksen avulla haluamme luoda nuorten omat standardit lukioiden kehittämiseen sekä kiinnittää huomiota tulosten lisäksi myös viihtyvyyteen, opiskeluolosuhteisiin ja nuorten vaikutusmahdollisuuksiin lukioissa, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Joonas Turunen.

Hän tähdentää, että lyhytnäköiset säästöt esimerkiksi opinto-ohjauksessa tai kouluterveydenhuollossa kostautuvat nuorten pahoinvointina, sosiaalisina ongelmina ja opintoaikojen venymisenä. Oppilaskunnille halutaankin antaa "parhaat mahdolliset aseet nuorten, koulutuksen ja Suomen tulevaisuuden puolesta taistelemiseen".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.