Mainos

Lukiolaiset kasvattavat hyönteisiä - Sirkkaherkut maistuivat Espoossa

Espoon Etelä-Tapiolan lukion oppilaat ovat syksyn ajan opetelleet hyönteisten kasvattamista. Sirkkafarmi sijaitsee kontissa koulun pihalla. Tänään oli ensimmäisen sadonkorjuun aika ja kaupunkilaiset kutsuttiin tutustumaan tulevaisuuden ruokaan.

Yhdessä laatikossa asustaa 6000 sirkkaa. Niitä ruokitaan kananrehulla ja vihanneksilla. Sato kypsyy syötäväksi 40 päivässä.

– Osan tuotteista valmistamme itse. Koulussa on NY--yritys, joka valmistaa sirkkapatukoita. Valmistamme myös paahdettuja sirkkoja opiskelijoille ruuan lisukkeeksi ja loput myydään. Tuotoilla tuetaan kestävän kehityksen hankkeita, kertoo Etelä-Tapiolan lukion biologian ja maantiedon opettaja Pentti Heikkinen.

Sirkkapatukat myytiin loppuun pikavauhtia

Parikymmentä lukiolaista on syksyn ajan huolehtinut sirkkojen päivittäisestä ruokinnasta. Siinä sivussa on perustettu myös sirkkapatukoita valmistava firma. Tänään kauppa kävi erinomaisesti eikä ennakkoluuloista ollut tietoakaan.

– Meiltä katosi 20 minuutissa varasto tyhjäksi ja jouduttiin valmistamaan lisää. Ihmiset ovat tykänneet tosi paljon, myhäilee lukiolainen ja Bugman´s Best NY -firman toimitusjohtaja Toivo Hursti.

Sirkkapatukoiden ja paahdettujen sirkkojen lisäksi espoolaiset pääsivät maistelemaan sirkkamokkakakkua.

– Sirkka on aika mautonta, mutta kyllä tämä jälkiruuassa menee. Vähän tulee talkkuna mieleen, arvioi Moona Rahikainen.

– Hyvää on. Kyllä tämä on selvästi tulevaisuuden ruokaa, maistuu hyvältä, lisää vaan kehuu Janne Sulku.

Ekologista ja terveellistä ruokaa

Etelä-Tapiolan lukiolaiset kasvattavat sirkkoja ainakin tämän lukuvuoden ajan.

– Sirkat ovat ekologinen, terveellinen ja freesi tapa syödä proteiinia päivittäisessä ruokavaliossa. En tykkää siitä, että sirkoista puhutaan tulevaisuuden ruokana. Tämä on nykypäivän ruokaa. Tämä on ruokaa, jota kaikkien kannattaa syödä tänään, vakuuttaa Hursti.

Muitakin kasvattajia on ja määrä on kasvamassa nyt, kun hyönteisiä on lupa myydä ravinnoksi. Kauppoihin sirkkatuotteita on tulossa vielä tämän vuoden aikana.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.