Mainos

Lukijoiden mielipiteet jakautuvat poliisin toiminnasta: Oliko ketulla raivotauti?

Uutinen poliisin lahtelaisleikkipuistossa lasten edessä ampumasta ketusta on kirvoittanut laajan keskustelun MTV Uutisten Facebook-sivuilla. Poliisin toimintaa vuoroin moititaan ja kehutaan, osan kritiikistä saavat lastensa kanssa tapahtumapaikalla olleet vanhemmatkin.

”MIKSI, vanhemmat eivät vieneet pilttejään pois tuolta? Miksi aina pitää jäädä pällisteleen jotain "toimintaa"?”

Osa lukijoista toivoi poliisilta aloitetta puiston tyhjentämiseen ennen ketun lopettamista.

”Itseäni tässä ihmetyttää poliisin aseenkäyttö lapsia täynnä olevassa leikkipuistossa, aseen käyttämiseen liittyy aina riski vaikka kyseessä olisikin pienoiskivääri ja sen käyttäjänä poliisi. Ketun olisi varmasti saanut poistettua leikkipuistosta ja lopetettua muuallakin tai sitten puisto olisi pitänyt tyhjentää ennen ketun ampumista turvallisuussyistä.”

Kettu oli poliisin mukaan purrut poliisia ennen kuin poliisi päätti lopettaa ketun ampumalla. Poliisin toimintaa tukevat MTV Uutisten lukijat kommentoivat, että kettu olisi voinut purra myös leikkipuiston lapsia.

Ketun käytös herätti lukijoissa myös epäilyt raivotaudista. Terveyskirjasto.fi-sivuston tietojen mukaan vesikauhuinen kettu voi olla poikkeuksellisen kesy ja hakeutua ihmisten luokse.

”Poliisin on pakko poistaa mahdollinen rabiesvaara. Joka sitä ihmettelee ei ole selväjärkinen. Ihmettelen vanhempia jotka eivät ole poistuneet paikalta kakaroineen ketun tultua paikalle.”

”Kettu ei ole satukirjojen mikko repolainen vaan villi-eläin vaikka olisi kuinka söötti !!!”

Lukijat tarjosivat poliisille myös vaihtoehtoja hoitaa kettu pois leikkipuistosta siistimmin.

”Saksassa menetellään näköjään eri tavalla; näin vastikään videon sieltä, jossa iso hirvi oli eksynyt pitkäksi aikaa johonkin "lasisen" virastotalon aulaan. Ei sitä ammuttu, niin kuin meillä olisi varmasti tehty, vaan nukutettiin ja siirrettiin metsään, kauemmas kaupungista”

Etälamauttimenkin käyttöä ehdotettiin, mutta se sai muilta uutisen kommentoijilta pikaisen tyrmäyksen.

”Olisi kärtsännyt koko elukan. Noi etälamauttimet on kalibroitu +60-kiloisille ihmisille, ei 7-kiloisille ketuille. Olisi sama kuin ampuisit jotain puolen vuoden ikäistä vauvaa."

Jutun kursivoidut osuudet ovat otteita Facebook-keskustelusta sekä juttujen kommenttiosioista. Keskustelu jatkuu MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.