Mainos

Lukijoiden lämpimät bussimuistot: "Kuski päästi pikkupoikani rattiin"

MTV Uutiset kertoi aamulla poikkeuksellisen hyvästä asiakaspalvelusta helsinkiläisessä bussissa.

Vanhempaa miestä opastanut kuski sai matkustajiltaan raikuvat aplodit eikä matkustajia tuntunut haittaavan, vaikka opastaminen myöhästytti bussia muutamia minuutteja.

Positiivinen bussikokemus kirvoitti monia muistelemaan omia bussikokemuksiaan MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

Vaikka seuraava muisto on vanha, se on jäänyt kirjoittajalle elävästi mieleen.

– Noin 40 vuotta sitten nousin kaupungissa vahingossa numeron 40 bussiin vaikka olisi pitänyt tulla 41.  Kuljettaja sanoi, ettei sinua voi Haagan asemalle jättää ja että hänellä oli viimeinen vuoro, joten hän toi minut bussilla Kannelmäkeen.

Lapset huomioinut bussikuski saa niin ikään kiitosta.

Lehtisaareen ajoi joskus bussi nro. 34. Poikani oli noin 3-vuotias ja käytimme kyseistä bussia päiväkotimatkoihin aamuin illoin. Poika seurasi etupenkiltä silmä tarkkana kuskin työskentelyä, varmaan kommentoikin. Eräänä iltapäivänä sitten kuski pyysi hänet syliinsä autoa ajamaan, siinä sitten pysäkeillä matkustajat odottelivat että uusi "kuski" löysi oikean namiskan ovien aukaisemiseksi. Protesti ääniä ei kuulunut, poika oli onnesta soikeena.

Osa kirjoittajista muistuttaa, että jo pelkästään kuljettajan hymy ja iloinen asenne riittää tuomaan matkustajalle hyvän mielen.

Vanhana tamperelaisena kysyin bussikuskilta meneekö tämä TAYSiin? Kuski vastasi mulle keski-iän ylittäneelle, että kyllä me viedään prinsessa mihin prinsessa tahtoo. Näin oli päivä pelastettu ja jäi muistoihin.

Vuosikymmenien autoilun jälkeen olen lähes päivittäin yllättyneen ilahtunut Herttoniemi-Laajasalo-välin metron liityntäbussien kuljettajien hyväntuulisista tervehdyksistä. Mitä eksoottisempi olemus, sitä upeampi palveluasenne!

Useampi mainitsi törmänneensä bussikuskiin, jolta olisi saanut sateisena päivänä sateenvarjon kotimatkalle. Liukkaalla kelillä bussista jäänyttä rouvaa ilahdutti henkilökohtainen huolenpito.

– Jäisenä ja tuppuraisena iltapäivänä palasin bussilla 510 töistä Otaniemestä Martinlaakson asemalle. Olin kiitollinen taitavasta kuskista, kun kulku oli varmaa ja tasaista eikä mitään haaveria sattunut kelin hirveydestä huolimatta. Kapusin portaita laiturille, kun kuljettaja huuteli perään "Laita kengännauhat kiinni!" Kiittelin kuljettajaa kovasti huolenpidosta ja taitavasta ajosta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.