Mainos

Lukijat vanhustenhoidosta: Toivottavasti en itse elä vanhaksi

Vanheneminen voi pelottaa, mutta erityisen kauhistuttavaa siitä saattaa tulla, kun katsoo vanhustenhoidon tilaa Suomessa. Tätä mieltä ovat ainakin lukijat, jotka puntaroivat vanhustenhoidon laatua MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla.

Moni lukija myönsi, että vanhustenhoidossa on rutkasti parannettavaa. Kokemuksiaan jakoivat niin hoitotyössä olevat kuin omien vanhempiensa hoitoa todistaneet.

– Kun itse tekee hoitotyötä ja näkee mitä tämä karu todellisuus on, niin kyllä ärsyttää suunnattomasti päättäjien puheet miten hyvin asiat on ja miten esimerkiksi kotona asumista tuetaan.

– Jonkinlaista hoitoa saa, jos omaiset jaksavat ja pystyvät vaatimaan. Mutta valitettavasti kaikilla ei ole siihen pystyviä omaisia. Ja joitakuita ei edes kiinnosta millä tolalla omaisen hoito on. Minusta henkilökunnan määrä olisi ehdottomasti pitänyt lailla säätää jo tässä vaiheessa. Liian vähäinen henkilökunnan määrä on suurin ongelma vanhustenhoidossa.

Moni oli huolissaan nimenomaan siitä, että asioihin ei tunnu löytyvän parannusta, vaikka ongelmat on tiedetty pitkään. Osa myönsikin pelkäävänsä jo omaa kohtaloaan.

– Tämä asia on ollut tiedossa jo pitkään, ei sille kukaan mitään tee. Mutta pyhiä puheita riittää. Toivottavasti en itse elä vanhaksi tai ainakaan raihnaistu laitoskuntoiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.